Събота, 28 Януари 2023

Петък, 26 Юни 2020 11:11

Димитър Байрактаров: Българите умират от рак, инфаркт и инсулт, а не от Covid-19

Димитър Байрактаров е български икономист, журналист и политик. Народен представител в 43-то Народно събрание, в което бе обявен за най-работещия депутат. Байрактаров е единствения, който внася законопроект за отмяна на мракобесния член 417 от ГПК и дори успява да го прокара на първо гласуване, след което е предаден от своите съратници патриоти и на второ гласуване не достигат 13 гласа, за да бъде премахнат този член. Димитър Байрактаров е член на парламентарните комисии по здравеопазване, труда и социалната политика и е зам.-председател на парламентарната комисия по икономика и туризъм.

Днес разговаряме с Димитър Байрактаров по темата с Covid-19 и мерките свързани с него.

- Г-н Байрактаров, Covid-19 май се завърна отново и май пак ще ни наложат строги мерки, Вие как мислите?

- Нека уточним, че коронавирусите винаги ги е имало, както и инфекциите, които причиняват. Тоест по въпроса има ли коронавирус, да, има. Не мога обаче да приема политици и лекари да участват в създаването на истерия и страх в хората и особено в манипулациите!

- Манипулации? Какво имате предвид?

- Ще ви дам най-елементарен пример с тестовете. Колкото повече тестове се направят толкова повече нараства вероятността за установяване на положителни такива. Тук искам да подчертая, че положителен тест не означава непременно болен човек или заразоразпространител. Ако тестовете се правят в огнище много ясно, че броя на положителните ще е много по-голям. Всичко това дава възможност да се манипулира обществото.

- Според Вас това умишлено ли се прави?

- Да. Според мен се прави умишлено, а подбудите са политически. Някои политици явно се чувстват по-удобно, ако населението е уплашено и още по-удобно в извънредна обстановка. Трябва обаче да знаят, че всичко това в един момент ще се върне като бумеранг срещу тях. Освен това използват мерките, не защото искат да предпазят хората, а като средство за налагане на глоби и финансови репресии.

- Защото така считате?

- Отговорът на този въпрос е много лесен. Можеш ли да налагаш предпазни мерки срещу вирус, който не знаеш как се разпространява? Можеш ли със закон да си забранил носенето на маски, а със заповед да нареждаш на хората да носят маски? Създаването на шизофренна среда е много опасно и вредно. Вижте, хората в България умират от рак, инфаркт и инсулт, а не от Covid-19! Всяка година умират десетки хиляди, но да сте видели управниците да се трогнат от този факт? Нима починалите от тези болести не са наши майки, бащи, братя, сестри, баби, дядовци и приятели? Ние отдавна измираме яко и вина за този факт носят най-вече управляващите и ние, че ги търпим.

Източник: otupor.com

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни