Неделя, 28 Май 2023

Вторник, 01 Ноември 2016 20:17

С какво се храни най-възрастната жена в света?

Лекарят й Карло Бава казва, че е учудващо не само дълголетието й, но и устойчивостта й.

Най-възрастният човек в света, 116-годишната Ема Морано от Вербания, Италия, която през ноември ще стане на 117 години, разкри тайната на дълголетието си, съобщава Huffington Post.

Морано е родена през 1899 г. и на 29 ноември ще навърши 117 години. Столетницата получи титлата най-възрастен човек в света през май след смъртта на предишната рекордьорка Сузана Мушат Джоунс.

Морано разкри каква е обичайната храна, която похапва. „Хапвам по две яйца на ден и това е всичко. Ям и бисквити“, казва Ема. Но тайната й вероятно не е в яйцата, а в начина им на приготвяне или по-точно в липсата на приготвяне в нейния случай.

Столетницата споделя, че хапвала по две сурови яйца в продължение на десетилетия, тъй като лекар й казал, че това ще й помогне да се справи с анемията си. Бисквитите изглеждат доста по-апетитна алтернатива.

Освен това най-възрастната жена в света споделя, че тайната на дълголетието й се крие във факта, че не е била доминирана от никого и е останала сама, след като се развела в края на 30-те си години. Лекарят й Карло Бава казва, че е учудващо не само дълголетието й, но и устойчивостта й.

„Въпреки всичко тя винаги се възстановява. Когато е добре, тя е наистина добре“, споделя Бава. Ема вече очаква с нетърпение да отпразнува 117-я си рожден ден.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни