Неделя, 28 Май 2023

Четвъртък, 03 Ноември 2016 21:04

Путин: Континент, който не може да защити децата си, няма бъдеще

Руският президент коментира мигрантската криза в Европа, осъждайки европейската неспособност за справянето с проблема с бежанците.

Той визира случая с изнасиленото от бежанец дете в Австрия. По думите му той доказва „унищожаването на националните ценности”. До момента руският президент предпочиташе да мълчи относно мигрантската криза в Европа, но сега изрази скептицизъм към преодоляването на проблема и заяви, че континент, „който не може да защити децата си, няма бъдеще”, пише в. "Дейли Мейл".

Потресаващият случай на изнасилване, станал в Австрия, разтърси Европа. По-рано тази седмица бежанец от Ирак, обвинен в изнасилването на 10-годишно момченце в плувен басейн във Виена, бе признат за невинен. Първоначално той бе осъден за престъплението, но на втора инстанция съдът реши да отмени присъдата, защото иракчанинът не бил разбрал, че детето казвало не. В хода на делото 20-годишният мигрант Амир заявил, че ставало въпрос за „сексуален извънреден случай”, защото той не бил правил секс четири месеца.

Очаква се през следващата година да започне втори процес срещу иракчанина, като вероятно нападателят ще остане в ареста до началото му.

По време на пресконференция тази седмица, Путин разкритикува политиката спрямо мигрантите на Европа, позовавайки се на случая, в който жертвата се оказа дете на сръбско семейство, живеещо в Австрия. „В европейска страна дете е изнасилено от мигрант, съдът обаче пуска насилника. Не ми го побира главата, какво са си мислили те там. Дори не мога да си го обясня – това да не е някакво чувство за вина пред мигрантите? Какво става? Не е ясно”, каза Путин.

Руският президент подчерта, че въпросният случай показва „размиването на традиционните национални ценности” и добави, че „общество, което не може да зашит децата си, няма бъдеще”.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 03 Ноември 2016 21:04
  Миротворецът, или да се „запишеш в историята”

  Преди ден под егидата на Владимир Путин, с посредничеството на един от лидерите в световната дипломация на ХХI век Сергей Лавров, бе постигнато примирие в Нагорни Карабах.

 • Четвъртък, 03 Ноември 2016 21:04
  Илхан Кючук: Няма риск Европа да ни спре парите

  Общо 12 евродепутати от групата на либералите гласувахме „Въздържал се” по резолюцията за България, защото сме на различно мнение по някои въпроси. Ние смятаме, че констатацията на Европейския парламент, в частта за основните човешки права и свободи е правилна, но в същото време другите констатации са недостатъчно задълбочени. Ако направим паралел между доклада на ЕК, който е експертен, то по-скоро позицията на ЕП е по-скоро политическа, т.е. получи се сблъсък между лявото и дясното.

 • Четвъртък, 03 Ноември 2016 21:04
  Проф. Атанас Семов: Европа удари звучен шамар на Борисов!

  Конституционният съдия Атанас Семов определи доклада на Европейската комисия и резолюцията на Европейския парламент за върховенството на закона в България като „шамар“.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни