Събота, 01 Април 2023

Петък, 19 Юни 2020 10:31

Цецка Цачева продължава да ползва кола и охрана от НСО, дори след изгонването ѝ от властта

Бившият министър на правосъдието и председател на Народното събрание Цецка Цачева ползва Мерцедес на Националната служба за охрана, съобщи бившият шеф на службата ген. Димитър Владимиров.

И това става след позорното ѝ изгонване от властта и от всички постове в управляващата ГЕРБ.

От ГЕРБ потвърдиха факта и обясниха, че към Цачева няма заплахи, което да налага да бъде охранявана, но че тя се възползва от правото си на кола със шофьор, като бивш председател на парламента.

Според закона за НСО бившите председатели на Народното събрание и бившите премиери имат право на “специализиран транспорт” “до 4 години след освобождаването им от длъжност”.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Бившите президент получват и транспорт и охрана доживотно. От това си право са се възползвали Михаил Миков и Димитър Главчев, който беше председател след Цачева до ноември 2017 г. Самата Цачева има право на транспорт от НСО до 25 януари 2021 г.

Цецка Цачева подаде оставката си като правосъден министър, след скандала “Апартаментгейт” за “изгодна” покупка на скъп апартамент в елитния столичен квартал "Изток".

Тя буквално бе изгонена от властта и оттогава не се чува, няма никакви обществени задължения, за да ползва държавна охрана и кола на НСО.

източник: Епицентър

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни