Събота, 28 Януари 2023

Петък, 02 Октомври 2020 17:09

Какво му казаха на Борисов, той какво разбра?

Управляващите пак със собствен прочит на критиката от Брюксел

 

Премиерът Бойко Борисов се включи и във втория ден от извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел. Днешното заседание на Европейския съвет продължава с темата за търговските отношения с Китай и постигането на стратегическа автономност в рамките на единния пазар на ЕС особено в контекста на последиците от COVID-19.

В рамките на заседанието Борисов се срещна и с президента на ЕНП Доналд Туск. По този повод във фейсбук профила на Борисов се появи хвалебствено съобщение, че българското правителство е постигнало важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани.

Ето с какво се похвалиха Борисов и ГЕРБ:

„Имате нашата подкрепа“! Това ми каза президентът на Европейската народна партия Доналд Туск по време на срещата ни в Брюксел. Двамата сме на мнение, че българското правителство постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани - тези политики могат да гарантират устойчиво развитие на България. Той ме поздрави за победата на ГЕРБ на провелите се частични местни избори и заяви, че редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение. Според Туск системните партии като Политическа Партия ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата. Коментирахме и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от коронавируса върху икономиките на ЕС. Европейската народна партия има голям принос в изготвянето на спасителния план. Ето защо семейството на ЕНП е най-голямото и най-силното! С Туск обсъдихме и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия ЕС. Той е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система", пише в страницата на премиера във фейсбук.

Същото съобщение е качено и в сайта на ГЕРБ.

Какво всъщност е казал Доналд Туск на съпартиеца си обаче, можем да разберем от съобщението на Туск в социалната мрежа (виж facebook.com/donaldtusk), което не само, че не потвърждава хвалбата на управляващите, но дори подчертава, че са необходими допълнителни реформи по отношение върховенството на закона, независимата съдебна система и борбата с корупцията, като отбелязва, че това са основните ценности на ЕНП и демокрацията ще надделее на изборите.

Завчера министър Сачева каза пред „Дойче Веле“, че „нашият премиер си има собствена специфика на говорене”. В случая явно и спецификата на възприемане е по-различна, тъй като на обикновен език на това разминаване в информацията му се казва „фалшива новина“.

Няма налично описание.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни