Събота, 28 Януари 2023

Събота, 03 Октомври 2020 11:40

Проф. Румен Гечев: Изборите все още могат да бъдат предсрочни

Изборите все още могат да бъдат предсрочни,заяви още проф. Румен Гечев. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Румен Гечев в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ

„Аз споделям едно убеждение, което силно се препоръчва. В политиката няма място за песимисти и отчаяни хора. Като си песимист, вземи си един студен душ и си стой вкъщи. Хората искат да видят оптимисти, но не с розови очила, а такива, които им предлагат конкретни решения. И за това ние трябва сега да се мобилизираме за изборите, които все още могат да бъдат предсрочни поне до ноември месец и да направим всичко възможно, така че да си подготвим детайлна програма“, допълни още проф. Румен Гечев.

Според него няма кой друг освен БСП да извади България от тази ситуация.

Това, което ще гледат хората. Те сега са чувствителни на темата корупцията и грабежи. Те ще искат програма и политика, която ще гарантира елиминирането на този цирей в българското общество. То не е само в българското, но при нас достига неприемливи размери. Второ, българите основателно ще искат да чуят: „Един момент, като обещавате как точно ще стане това? Какви промени ще направите в данъчната политика, какво ще направите реално за малките и средни фирми, а няма да давате пари през банката за развитие на големите акули, представители на едрия бизнес, на олигархията, които използват политическия чадър, за да ползват нашите пари, които тряба да отидат при малките и средните фирми?“

Те ще питат: „Какво точно ще направите с пенсиите?“, коментира проф. Гечев.

Без отцепниците БСП влезе в първи коридор свободно плуване без тежести, каза още проф. Румен Гечев.

Според него случилото се на конгреса и след това е добре за БСП. 900 и няколко души са делегатите. Гласуват. Ако някой се сърди, да се сърди на себе си“, каза проф. Гечев. По думите му показателно е, че почти всички от неуспелите да влязат в Националния съвет, са напуснали и партията. Проф. Гечев определи това като много грозно според него и избирателите на партията.

„Като човек, който се занимава с наука, обичам фактите и съм разполагал с предварителни социологически проучвания. Тези социологически проучвания показваха, че на конгреса тези другари бивши, които риеха срещу партията в продължеине на месеци, ще получат наказателен вот. Този резултат не е неочакван. 26 септември отпечата изходната виза на няколко души“, каза още проф. Румен Гечев.

На въпрос какъв е проблемът на опозицията срещу Корнелия Нинова и дали тя иска да превърне БСП в недиалогична партия, проф. Румен Гечев отговори:

„Причините бяха лична мотивация. Във всичките изяви на бившитени другари няма нито едно предаване, в което те да се опитваха да убедят българската общественост и членовете на партията, че предлагат някакви нови идеи. Че те не са съгласни с основните цели на партията. Те изразяваха лични интереси.

Това, че са били и са извадени от Изпълнителното бюро, това, че не се чувстват комфортно в Националния съвет и очевидно се чувстват заплашени, че няма да попаднат в новите листи на депутатите, те се оттеглиха.

Искам да ви кажа още нещо – много от тези хора години наред са разчитали за попадането в парламента като водачи на листи. Ако са толкова сигурни в себе си, защо не отидоха на общ избори на депутати, както аз съм ходил.

Те искат да си запазят положението на феодали и цял живот да карат като водачи на листи“, допълни още проф. Гечев.

Според него затова членовете на партията са ги наказали. „За тях е затваряне на страница, за нас е сваляне на тежести по пътя към финала. Плувахме втори коридор с тежести, сега влезнахме в първи коридор свободно плуване без тежести“, допълни още проф. Гечев.
Той посочи, че БСП тръгва и без пояси.

Попитан дали БСП ще са следващите управляващи, проф. Гечев изтъкна, че за победа трябва да се работи много. „Има шансове за победа и те са реални“, допълни още депутатът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни