Четвъртък, 23 Март 2023

Вторник, 06 Октомври 2020 14:02

Каракачанов e предал лично писмо от премиера Борисов до Тръмп

Военният министър се е срещнал и с представители на "Локхийд Мартин", ще има срещи и с американския си колега Марк Еспер

 

 

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов e предал лично писмо от българския премиер Бойко Борисов до президента на САЩ Доналд Тръмп. Не е ясно какво е съдържанието му. Това е станало по време на първата от поредица срещи на Каракачанов при посещението му в САЩ, съобщават от Министерството на отбраната.

Писмото е било връчено по време на срещата с Маркус Томни, който е директор по НАТО и европейските стратегически въпроси и Съвета за национална сигурност към Белия дом, не се съобщава за съдържанието му. Тема на разговорите са били сътрудничеството между България и САЩ в областта на сигурността и отбраната. Каракачанов е посочил, че някои от страните от Западните Балкани трябва “да изпълни своите отговорности в рамките на двустранните си договори за членство в ЕС“.

Военният министър се е срещнал и с представители на "Локхийд Мартин". Те са подчертали, че производството на българските изтребители Ф-16 върви съгласно подписаният договор.

На срещата е била заявена готовност за продължаване на сътрудничеството.

България чака първите машини Ф-16 през 2023-а година, а правителството наскоро даде сигнал, че е готово да говори за покупката на нови координатни радари и още осем нови изтребителя Ф-16.

В САЩ българският военен министър ще има срещи с американския си колега Марк Еспер, уточняват от военното ведомство.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни