Понеделник, 29 Май 2023

Четвъртък, 08 Октомври 2020 11:59

След пет изпита тормоз в Музикалното училище: „Избърши си кръвта от пианото преди да излезеш!“

Педагози коментираха случая в НМУ „Любомир Пипков“ с думите, че поведението на учителите няма нищо общо нито с възпитателната, нито с образователната педагогическа методика

 

Новите разкрития около скандалния случай с момичето от Национално музикално училище „Любомир Пипков“ – София не спират. От свои източници BIG5 научи, че арогантното поведение на учителката по пиано Диана Николова в школото не просто е стигнало дотам, че в продължение на две годни да разиграват детето и да го карат постоянно да се явява на изпит по въпросния музикален инструмент, а дори и два пъти са проявили откровено грубо отношение към него, карайки го пред изпитната комисия да бърше собствената си кръв от клавишите на инструмента.

Нека припомним, че вчера избухна скандал (виж  - тук -  и - тук -) , от който стана ясно, че ръководството на софийското музикално училище в лицето на директорката Столина Добрева и зам.-директорката Донка Гергова, както и преподавателката по пиано Диана Николова в продължение на две години са налагали безпрецедентен тормоз над своя възпитаничка, като вследствие на стреса детето два пъти по време на изпит получава кръвоизлив. За последен път това се е случило вчера, когато въпреки че ученичката е изпълнила голяма част от изискваните музикални произведения, отново е била скъсана и за пореден път вследствие на напрежението от носа ѝ е бликвала кръв.

„Няма какво да ми ревеш, а вземи си избърши кръвта от клавишите“, е бил коментарът на един от учителите първия път, когато се е случил такъв инцидент.

В същото време, по-рано днес сайтът NBOX съобщи (виж  - тук -) , че родителите са твърдо решени да защитят правата на детето си, като за целта ще сезират всички отговорни институции и ще поискат лична среща с министъра на образованието и с министъра на културата, тъй като училищата по изкуства са под шапката на Министерството на културата.

Същевременно редица педагози коментираха случая с думите, че поведението на въпросните учители няма нищо общо нито с възпитателната, нито с образователната педагогическа методика.

„Това е толкова безумно, че дори не знам как да го коментирам. В случая дори не става дума нито за основен предмет по специалността на детето, нито за общообразователен предмет, а става дума за предмета „Пиано“, който далеч не е толкова фундаментално важен за образованието, на който и да е било ученик, стига да не е със специалност „Пиано“, което в случая не е така. Обричат детето да загуби две години от образованието си“, заяви пред медията ни уважаван експерт.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни