Вторник, 30 Май 2023

Четвъртък, 14 Май 2020 14:02

Колекторската фирма, изтеглила 70 млн. лв. от ББР, била близък „клиент“ на Мавродиев

Името ти да е свързано с южноамериканските сделки на Брендо – осъден за наркотрафик, и все пак да оглавиш Българската Банка за развитие? Стоян Мавродиев е нагледният пример, че това е напълно възможно и реално

Името на съмнителния финансист стана публично известно когато той оглави Комисията за финансов надзор, макар преди това да нямаше нито един работен ден в сферата на финансите. Позиция, която той освободи след като застана начело на ББР. И отново без да има и ден стаж като банкер преди това, пише Crimes.bg .

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Нещо повече, освен споменатата топла връзка с Брендо, името на Мавродиев е тясно свързано с внезапния и твърде съмнителен фалит на КТБ, а впоследните месеци – и с набъбналия портфейл лоши кредити на Българската Банка за развитие.

Банка, чиито печалби той обеща да удвои в първия си ден като неин изпълнителен директор. И за чиято визия каза, че ще бъде съвременна и модерна. Вместо това реалността се оказа съвсем различна.

Само преди седмица Мавродиев успя да втрещи както министрите, така и самия министър-председател Бойко Борисов с действията си. Които определено са в мащабни размери, макар да не могат да се мерят с постижението му от 2014 година с фалита на КТБ.

След серия фиктивни сделки, целящи източването на капитала на ББР, стана ясно, че банката е отпуснала кредит от 75 милиона лева на колекторска фирма, близка до „Свети Георги груп“, поне по документи. На практика обаче се оказа, че фирмата е близка до „клиент“ на Мавродиев, а плащанията постъпват директно в офшорна сметка на негово име. Най-вероятно за подобаваща пенсия, различна от минималната у нас.

Всъщност това не е чак такава изненада, все пак господин Мавродиев има солиден опит точно в съмнителните сделки – като се започне от връзките с Брендо, минем през председателството му на КФН, фалита на КТБ и стигнем до безстопанственото управление на ББР и в частност – безхаберие към средствата от българския данъкоплатец, който и без това е изстрадал достатъчно.

На редакционния имейл получихме потвърдена информация, че близки до Стоян Мавродиев лица неколкократно са били предупреждаване да го спрат и да сложат спирачки на деянията и кражбите му.

Лицето Андон Георгиев се оказал особено словоохотлив след почерпка от съседи и разкрил доста интересни и пикантни истории, свързани с господин Мавродиев. Които категорично потвърждават очевидното от „биографията“ му – че заслуженото му място е като „изпълнителен директор“ на III-то мъжко отделение в сградата на бул. „ген. Николай Г. Столетов“ в жк. Банишора. Където на спокойствие да помисли да постъпките и деянията си.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни