Вторник, 30 Май 2023

Вторник, 02 Юни 2020 11:34

Как отговорна за скандала с боклука на мафията стана заместник-министър

Григор Лилов: Години наред Славея Стоянова въртеше металургията на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, който тровеше региона с отровни газове и води. Когато комбинатът фалира, веднага беше изстреляна в държавната администрация 

 

Григор Лилов - журналист, писател и икономист

Автор: Григор Лилов

БЕЗОЧИЕ! Премиерът Бойко Борисов освободи Красимир - племенника на Тодор Живков от поста на заместник-министър на екологията (умишлено спестявам фамилията му - и този доскоро пореден властник както всички сегашни, както и тези в опозицията свети с отразената светлина на комунистически номенклатурни родове и на това обстоятелство дължи кариерата си).

На нейно място като заместник-министър слага Славея Стоянова.

Славея е онази, която с прекия си шеф - зам.-министър Красимир е въртяла боклуците из страната ни. От 2015 г. насам тя е директор на дирекция "Управление на отпадъците и опазване на почвите" в екоминистерството. (преди това - експерт в същата дирекция).

Тя носи отговорност наравно с освободения заради боклука на световни мафии зам.-министър.

А ако не е знаела за връзките със световните мафии толкова години (практически невъзможно), ако не е знаела какво е ставала с боклуците и вноса им в България, значи не само не става за директор, не става дори и за редови служител - може би само за хигиенист в министерството.

Славея Стоянова е нежната опора на друг олигарх - приватизатора на "Кремиковци" Валентин Захариев, чийто скандални сделки също плачат за внимание (който пък беше дупе и гащи с друг олигарх - Атанас Тилев).

Вярно, Славея не е специализирала като Захариев в Русия - завършила е "биология" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

И пак е вярно – за нея не мога да посоча стотици и десетки милиони имане, както направих за олигарха Валентин Захариев, за да ги взима от моята книга олигарха Бобоков за проверка от разследващо-аналитичния модул на групировката и като следствие да прави списък с числа. (след проверката уставових, че разликите с моята книга са в три позиции от 31 общо)

Години наред тази нежна Захариева опора - Славея Стоянова въртеше металургията на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, който тровеше региона с отровни газове и води. Когато комбинатът фалира, веднага беше изстреляна в държавната администрация.

Само ще отбележа, че фирмата на двигателя й-олигарх "Финметалс" е осъдена да заплати на държавата 420 МИЛИОНА ЛЕВА.

420 МИЛИОНА!!!!

Платено ли е? - На босия цървулите!

Този образ Захариев навремето беше обявен за Данъкоплатец № 1 на Република България от НАП и неговата тогавашна ръководителка Мария Мургина, въпреки че беше най-големият длъжник.

Имам маса разследвания и постове за олигарха и този скандал, посветил съм му и на него редове в мои книги, под моя натиск Мургина изгоря като шеф на НАП и беше дадена на съд. (бел.: обаче през 2016 ВКС напълно я оправда).

Данъкоплатец № 1 само чрез две офшорки ("Скад Ко", регистрирана в Кипър, и "Булстийл", регистрирана в остров Ман) беше източил навън в чужбина над 100 милиона долара!

Как да забравя, че новият заместник-министър на екологията е била като опора в живота - основен мениджър на Валентин Захариев в житие-битието му в бизнеса. И после е трябвало да контролира друг бизнес – този с боклука и вноса му. В едно от онези министерства, където при всички едноцветни и разноцветни изредили се управления ролята на ДПС е водеща, макар и упражнявана зад кулисите.

Безочието и наглостта на премиера Борисов наистина са безподобни. Демагогията на опозицията му с мълчанието й – също!

И не само с този пореден случай.

Само днес, само за днес той е вторият!

Първият е, защото реве как БСП фалирала Корпоративна банка, ама на срещата със сръбския президент Вучич и думичка не обели за завръщането у нас на избягалия банкер-мошеник Цветан Василев.

Ясно ми е защо е така. Българското общество в голямата си част не е общество, а тълпа роби, оседлана от мафиоти-тарикати.

Ясно ми е защо Борисов и сие наглеят - ЕС и Запада ще преглътнат всичко, защото нямат властова алтернатива.

Имат я! И не е личностите на този или онзи, които се счита. Друг е механизмът.

ВЪПРОСЪТ.

Навремето, когато същите тези световни мафии трябваше да купят ЧЕЗ чрез Гинка Върбакова, аз запитах нещо премиера в един пост от няколкото в поредицата разкрития ("Подземният свят на едно Гинче")

И сега във връзка с назначаването на поредното лице в министерско кресло отново го питам същото, като този път добавям към адреса на питането и Ахмед Доган в Сарая:

(откъс от "Подземният свят на едно Гинче", 11 март 2018)

„НДрагета” се оказа стъпила в кабинета на словашкия премиер Фицо – сред съветниците му. Един „гад” (определение на Бойко Борисов) като мен – журналист, плати с живота си разкритията, които направи.

Г-н Премиер, Трябва ли да считам, че освен разни родни мафии „Килъри“ и световните мафии са стъпили не само при министрите ви (засега мога да го докажа за двама), не само сред елита от родни политици (вкл. опозиционни) и олигарси, но и пряко във Вашия кабинет?

Поканени лично от Вас, за да се здрависват и прегръщат с Вас, понеже стоите зад тази сделка и купувача в нея Гинчето?

бележка: Публикацията ще бъде изпратена от мен на европейските органи на ЕС и външни министерства с искане за реакция. Тя ще бъде изпратена и на чешкия президент, на премиера им, на ръководните органи на ЧЕЗ, на чешки медии. Трябва да знаят, че освен пране на пари сделка за ЧЕЗ, както стана с фотоволтаиците няма да има. Такъв е замисълът – за хора като тях и с тяхната информираност ще стане ясно защо. Най-вероятно споразумяването с Гинчето ще отнесе и кариерите на тях самите.

 (край на откъса от онзи пост от 2018 г.)

БЕЛЕЖКА: С Постановление 13791/18 от мин. г. Прокуратурата отказа да образува наказателно производство срещу опиталата се да приватизира ЧЕЗ Гинка Върбакова за разкритото от мен пране на мръсни мафиотски пари за няколкостотин милиона евро и за документни измами за 200 милиона евро заради „изтекла давност”. Отново ще отбележа, че никаква давност не беше изтекла. И че само разни властови, олигархични и прокурорски идиоти у нас си мислят, че случаят са го приключили с тази "давност".

БЕЛЕЖКА – министър Нено Димов на екологията изгоря от поста си, беше арестуван и е разследван. Пак напомням - новата зам.-министърка като директор е отговаряла за контрола върху боклука в България, вноса и износа му.

ПОСЛЕДСТВИЯТА

Ако така продължава с безочието на властта и нейните ръководители, не е далеч моментът, когато преглътнатото от нашите държави-официални партньори дълбоко, до дъно ще се натика обратно в гърлото на нашите управници. И на скритите им повелители!

Григор Лилов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни