Събота, 28 Януари 2023

Четвъртък, 25 Юни 2020 10:18

Общинският съветник в СОС Иво Божков от “Да, България” също се оказа с апартаменти за стотици хиляди!

Общинският съветник от ДБ и телевизионен водещ в телевизия “Евроком” Иво Божков лъсна с имоти в София за 455 708 лева

Интересното е, че двата апартамента са закупени от Божков през 2018 и 2019 година, докато същия е бил отново общински съветник.

Още по-интересно е, че общинския съветник е декларирал, че е получил два ипотечни кредита общо за 407 120 лева и още два потребителски кредита общо за 92 200 лева или всичко е получил кредити за 499 320 лева. На фона на цялата тази информация, която изнасяме идва ред на най-интересния въпрос- какви са доходите на общинския съветник, за да може да си позволи да обслужва заеми от почти половин милион?

С какво точно е обезпечил например потребителските кредити и кои са банките, които са отпуснали кредити за толкова много пари? Как банката е оценила неговата кредитоспособност?  И… всъщност, как общинския съветник посреща собствените си нужди?

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

От медийни публикации се вижда, че Иво Божков през 2019 година е търсил финансова помощ чрез набиране на дарения по банкова сметка, което е обявил и в медиите и можете да го видите ето тук  . “#Корупцията е реалност, срещу която трябва да бъдем единни. Не съм спирал, и няма да спра, да давам гласност на проблемите, които виждам и с които не мога да се примиря. Надявам се, да не съм сам.”

С тези думи завършва публикацията в OFFNews от 18.03.2019 г. Дали господин Божков ще ни осветли колко пари е събрал от дарения? Напълно е възможно Божков да получава огромен хонорар за воденото в “Евроком” предаване, но в декларацията липсват данни за декларирани доходи, както липсват данни в декларацията и за фирмата “ВИВО” ООД, в която Иво Божков е съдружник със 70% дялово участие.

Интересно е, че не открихме декларираните фирми да са публикували отчети за извършвана дейност през последните години, но по вероятно е, че не са реализирали печалби, от които Божков да получи дивидент. Ще бъде много интересно Иво Божков да разясни на своите избиратели как да получат кредити за почти половин милион и как да ги изплащат? Ето тук можете да се запознаете с декларацията на Иво Божков подадена пред КПКОНПИ със закъснение.

Оказва се, че в България банките раздават щедро кредити на държавни и общински служители. Припомняме, че пиара на премиера Борисов Севделина Арнаудова чрез сериозни кредити  е придобила имоти за над един милион лева. По-късно същата обясни, че е погасила една сериозна част о кредитите си чрез дарение от майка си, но не обясни от къде майка ѝ разполага с толкова пари?

Източник: От Упор

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 25 Юни 2020 10:18
  Съдът върна уволнена след гаф на Столична община директорка на детска градина

  Мирела Гошкарян е била директор на ЦДГ 151 в кв. „Оборище“, а поводът за уволнението е, че през септември 2019 г. шкаф паднал върху пръстите на дете

 • Четвъртък, 25 Юни 2020 10:18
  Христо Иванов разбуни десните – готви се за коалиция с ГЕРБ

  Лидерът на „Да, България“ се впусна в търсене на „нормални“ симпатизанти на управляващата партия

  Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов разбуни дясното вчера вечер с изявление, противоречащо на всички мотиви за протеста досега, че не е изключена коалиция с ГЕРБ в бъдеще след парламентарния вот, стига в партията на управляващите да не присъства лидерът й Бойко Борисов.

  Хипотезата, изразена от бившия правосъден министър в кабинета „Борисов-2“ докара до лудост социалните мрежи, които се нажежиха до краен предел с искане за незабавно уточнение на Ивановите думи и разграничаване от ГЕРБ не само като партия на Борисов, но и като формация в цялост.

  „Отговорът на въпроса „с кого“ ще го даваме в края на кампанията. Сега искаме мандат, за да променим политическата система, за да можем да модернизираме България навременно, за да не загубим технологичния преход, който ни предстои“, каза Иванов пред БНТ, попитан с кого може да се коалира „Демократична България“.

  „Централният модел, който си поставяме със създаването на тази коалиция, е моделът „Борисов – Пеевски“. И не можем да приемем каквото и да било оставане на Борисов в каквато и да е политическа роля, не просто в премиерска роля, тъй като става въпрос за един човек, който е носител на много тежки зависимости и е олицетворение на този модел заедно с Пеевски, който беше наречен „съпремиер“, каза Иванов. „Какво е ГЕРБ без Борисов? Това предстои да научим. Да видим дали нормалните хора в ГЕРБ, каквито има, ще съумеят достатъчно да се разграничат от това явление и състояние. Аз се съмнявам, но нека да видим“, заяви той пред водещия на „Панорама“, с което даде възможност за общ фронт на демократите с „нормалните“ гербери.

  От КОД на бившия здравен министър д-р Петър Москов, който също бе министър на Борисов, тутакси се разграничиха от изявлението на Иванов.

 • Четвъртък, 25 Юни 2020 10:18
  Фандъкова ще спира ремонтите на ремонтите чрез законови промени

  Кметът и главният архитект на София представиха промени в Закона за устройството на територията

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни