Неделя, 05 Февруари 2023

Понеделник, 29 Юни 2020 10:53

Хващан с подкупи и дисциплинарно уволняван е новият шеф на „Местни данъци и такси“ – Варна

Пореден скандал в кадровата политика на управляващите

 

 

След арестите на висши началници в ГДБОП, участвали в наркоканали с касиер – дъщеря на депутатка от ГЕРБ, кадровите назначения на управляващите продължават да скандализират.

Дирекция „Местни данъци и такси“ на Община Варна има нов началник – Красимир Колев – стигнал на позицията след дисциплинарни нарушения и подкупи, разкрива сайтът "Афера".

През 2011 г. Красимир Колев е началник на отдел „Ревизионен контрол“. Тогава е заловен с подкуп от 2000 лв. (видео). Маркираните пари са открити в колата на Колев и са му били дадени от варненския бизнесмен Владимир Чавдаров – собственик на транспортна фирма.

През 2019 г. Колев е дисциплинарно уволнен от заеманата от него длъжност икономически експерт в Инспектората към Висшия съдебен съвет заради това, че е заловен да изнася лични данни на магистрати.

През 2020 г. Красимир Колев е назначен за шеф на дирекция „Местни данъци и такси“ Варна, въпреки подадените сигнали за неговото цветущо минало, което включва и домашно насилие, до премиера на РБ – Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и кмета на Община Варна Иван Портних.

"Афера" публикува и сигнали срещу Колев, които видимо са останали без внимание (виж по-долу).

И в момента срещу Красимир Колев тече следствие в Специализираната прокуратура, въпреки това той има нова ръководна длъжност, което се възприема като абсолютна гавра с варненци и изобщо със законите на страната.

Назначението на Красимир Колев не бива да се омаловажава, тъй като под негово ръководство са значими дейности с големи парични потоци. Според справка в сайта на Общината, отдел “Местни данъци и такси“ се ръководи от началник отдел и изпълнява следните дейности:

  1. събира касовите плащания за задължения по ЗМДТ и ежедневно издължава събраните суми по партидите на данъчно задължените лица;
  2. изготвя анализи за приходите от местни данъци и такси;
  3. приема и обработва декларации по Закона за местните данъци и такси и определя размера на задълженията по тях;
  4. изпраща покани по ДОПК за доброволно изпълнение до длъжника за данъчни и други публични задължения;
  5. изготвя данъчни оценки; 
  6. издава удостоверения по искане на данъчните субекти и външни институции;
  7. изготвя актове за установяване на административни нарушения /АУАН/ и подготвя наказателни постановления /НП/ за неизпълнение на ЗМДТ;
  8. издава и връчва съобщения и документи, свързани с определените задължения по ЗМДТ.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни