Вторник, 30 Май 2023

Петък, 21 Август 2020 17:44

Нов вид измама - „европейска пенсия“

Възрастен жител на Добрич стана жертва на нов вид измама. 86-годишният мъж е бил излъган, че е одобрен да получава европейска пенсия в размер на 1200 лв. на месец, но първо трябва да заплати еднократна сума за подготовка на документацията. 

Измамникът се издирва от полицията и все още не е задържан. Излъганият мъж е дал негово подробно описание, съобщи БНР. 

На 20 август възрастният жител на Добрич отива на преглед към Първа градска поликлиника. По пътя си той бива заговорен от непознат мъж, който го пита дали получава европейска пенсия и ако не, иска ли да бъде включен в този вид подпомагане. 86-годишният мъж проявява интерес за възможността да взема по 1200 лв. месечно и се доверява на непознатия, сподели началник сектор Криминална полиция към ОД на МВР в Добрич Светослав Савов.

Хронологията продължава с посещение до дома на възрастния човек, за да вземе необходимата сума за таксата, срещат се отново с измамника на пейка в близост до Съдебната палата, предава сумата и остава да чака да се върнат с документите му. Едва след като никой не се появява в рамките на почти час, възрастният мъж се досеща, че става въпрос за измама.

Споделя с медицинското лице, при когото отива на преглед и съответно е подаден сигнал и до полицията. 

Предприети са действия по установяването на извършителя на измамата.

Статистиката от няколко години насам сочи, че случаите на измами значително намаляват, като за първото шестмесечие на 2020 година те са 20 и нито една не е телефонна.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 21 Август 2020 17:44
  Оставиха на власт кмет въпреки влязла в сила присъда

  На редовно заседание Общинската избирателна комисия в Кресна е отказала да прекрати правомощията на управника Йордан Дончев в село Сливница с аргумента, че документите не са изпратени от компетентните органи и не съдържат заверен от съда препис от влязла в сила присъда

 • Петък, 21 Август 2020 17:44
  Ден 80! Въпреки дъжда, хората зоват: Вървете си, лоши сте!

  Ден 80 на антиправителствените протести! Въпреки дъжда, хората вече са на триъгълника на властта и скандират ”Оставка”. На него стана ясно, че шефът на МВР Христо Терзийски е написал до ЕК, че протестиращите са напръскали журналистите с лютив спрей, което възмути за пореден път хората. Какво се случи на площада хронологично:

  21, 21 часа: Всички изслушаха химна на Рупублика България и се разотидоха.

  21, 10 часа:

  Професор Велислав Минеков алармира, че отново се наблюдава активно придвижване на полицейски сили към София.  Адвокат Николай  Хаджигенов  пък коментира избора на Евгени Иванов за член на ВСС от прокурорите.  Оратор коментира изказванията на Цвета Караянчева от днес.

 • Петък, 21 Август 2020 17:44
  Главният секретар на МВР е разпоредил проверка за униформеното облекло на полицаите

  Изпълнението на заповедта на комисар Ивайло Иванов е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни