Понеделник, 29 Май 2023

Понеделник, 14 Септември 2020 17:44

“Правен свят”: Доведеният син на Лозан Панов стои зад статия в “Шпигел”

Доведеният син на Елисавета Панова – съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, стои зад клеветническа статия в соросоидното немско издание „Шпигел“. Припомняме, че в нея е набеден бившият главен прокурор Сотир Цацаров и премиерът Бойко Борисов, че нарушили закона в услуга на турския президент Реджеп Ердоган.

Оказа се обаче, че те нямат общо със случая с връщането на турски гражданин в родината, а зад решението стои една от иконите на соросоидите у нас Румяна Бъчварова. Тя направила това по времето, когато е била вътрешен министър. Така вместо да ударят Цацаров се оказа, че хората на Прокопиев навредиха на дружката му Бъчварова.

Димитър Ганев, който е подписан под статията разпространена в няколко български медии със сходна редакционна политика и водещи откровена кампания срещу главните прокурори в България още от времето на Никола Филчев, през Сотир Цацаров, до настоящия такъв – Иван Гешев, е син на бившия съпруг на Елисавета – Иван Ганев – но от първия му брак. На практика Димитър се явява доведен син на Елисавета и близък член на семейното й обкръжение, разкрива "Правен свят".

В статията на Ганев, отпечатана в „Шпигел“ и преведена в изданието на подсъдимия Иво Прокопиев „Дневник“ (в което междувременно Димитър Ганев е бил редактор, бел.ред.), както и в „Медиапул“ и „Клуб З“ на подсъдимия Огнян Донев, се цитират поименно Цацаров и Борисов, като двамата са обвинени, че са съдействали извън рамките на закона за предаването на турския гражданин Мустафа Буюк на властите в родината му малко след опита за преврат срещу Ердоган.

Авторите на статията се позовават на информация от „секретни съобщения от турското посолство в София“. Тук веднага възниква въпросът как доведеният син на настоящата съпруга на председателя на ВКС и колегата му Maximilian Popp са се сдобили с документи от секретен характер и има ли новият мъж на Елисавета принос за това (бивша Ганева и настояща Панова, бел.ред.).

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Както BIG5 съобщи, малко след публикуването на статията бившият главен прокурор и настоящ председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров излезе с официална позиция. Той посочи, че: „През август 2016 г. Абдула Буюк бе предаден на турските власти в изпълнение на заповед, издадена като принудителна административна мярка от МВР на основание Закона за чужденците в Република България. По този повод министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви пред медии, че причината за предаването на Буюк е „липсата на валидни документи“ и че той „е влязъл в България в началото на февруари с невалидни документи“.

Преди това, вицепрезидентът на Република България отхвърли молбата на турския гражданин за предоставяне на убежище у нас. Нито аз, като главен прокурор тогава, нито въобще прокуратурата имаха участие в тази процедура. Предаването на Буюк на турските власти е извършено по реда на Закона за чужденците в Република България, а не чрез екстрадиране“.

От позицията на Цацаров всъщност става ясно, че или интерпретацията на „секретните съобщения“ е зле направена от авторите на статията в немското издание, или информацията в тях е била целенасочено изкривена, за да засегнат определени имена, но и в двата случая става дума за откровена клевета.

Любопитен детайл в историята също е, че статията в „Шпигел“ идва седмица след като същото даде трибуна на председателя на ВКС Лозан Панов за „интервю“, в което всички въпроси и отговори бяха целенасочено поставени в услуга на кампанията срещу правителството и главния прокурор в България, като косвено беше отправена атака и срещу институциите на Европейския съюз.

Източник: Правен свят

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни