Вторник, 21 Март 2023

Сряда, 07 Октомври 2020 12:07

Колко взима на месец кметицата на Тетевен за работа, която се състои в теглене на кредити?

Кметове на общини с около 5000 души население получават в пъти по-големи заплати от градоначалниците на градове с население над 30 000 души

 

В края на изминалата 2019 година общинските съвети от област Ловеч гласуваха заплатите на своите кметове. Проверка на TroyanPress е установила, че малките общини като Тетевен, Ябланица и Априлци гласуват големи заплати на своите кметове. Това е изключително странно и неморално, отбелязва медията.

Кметове на общини с около 5000 души население получават в пъти по-големи заплати от градоначалниците на градове с население над 30 000 души. Най-голямата наглост е при кмета на Тетевен г-жа Мадлена Бояджиева, която е с най-голямата заплата в област Ловеч – 3500 лв. като уточняваме, че таванът за възнаграждението е 5000 лв. Веднага след нея се нарежда кметът на Луковит с 3000 лв. На трето място е кметът на Летница с внушителните 2800 лв. Новоизбраният кмет на Априлци Тихомир Кукенски е на четвърто място в класацията с възнаграждение от 2600 лв. Той управлява община Априлци, която е с население малко под 3000 души.

Забележете… на почетното ПЕТО място се нареждат кметовете на областния град Ловеч и втория по големина в област Ловеч – Троян. Г-жа Корнелия Маринова и г-жа Донка Михайлова се разписват всеки месец срещу 2400 лв. Само 100 лв. по надолу от Троян и Ловеч се нарежда кметът на Ябланица със заплата от 2300 лв. На последно място в класацията е кметът на Угърчин г-н Станимир Петков, който се разписва всеки месец срещу най-малката заплата в област Ловеч 2080 лв.

Свидетели сме на изключително странни гласувания на заплати от страна на общинските съвети в област Ловеч. Друг е въпросът, ако взимаш всеки месец 3500 лв. какво си свършил за тях и дали ги заслужаваш, както и в какво финансово състояние е общината. По информация на TroyanPress няколко общини в област Ловеч са пред теглене на заеми от няколко милиона и тук е момента да попитаме тези кметове дали техните заплати са резонни и няма ли да ги намалят, за да може Общината да пести, за да връща заеми?

Очаквайте скоро кои общини от Област Ловеч са пред финансов колапс и ще теглят през тази година кредити от няколко милиона, за да покрият свои стари задължения, които не са върнати заради немарливо управление!

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни