Понеделник, 15 Август 2022

Неделя, 10 Май 2020 14:16

Навършват се 180 години от рождението на Хаджи Димитър

Навършват се 180-години от рождението на Хаджи Димитър. В родния му Сливен по повод кръглата годишнина бяха предвидени редица прояви, които бяха отменени заради извънредното положение.

Режисьорът Олег Ковачев е предоставил на Община Сливен своя филм "Мъже от огън" за делото на войводите Хаджи Димитър и Стефан Караджа, съобщиха от пресцентъра на общината.

Кметът на града Стефан Радев е публикувал на страницата си във Фейсбук линк към филма, отбеляза БТА.

"10 май е паметна дата от историята и славното минало на града под Сините камъни", заяви градоначалникът.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Преди 180 години на този ден в Сливен е роден един от най-емблематичните национални борци за правда и свобода - Хаджи Димитър. Делата му, несломимият дух и готовността за саможертва в името на свободата на българския народ, изписват със златни букви името му в нашата история".

Община Сливен и местният исторически музей планираха да отбележат кръглата годишнина с Национална научна конференция, която бе отменена. Изпратените научни статии ще бъдат публикувани в сборник.

Обявен бе Национален ученически конкурсът е за есе, стихотворение, рисунка и мултимедиен проект на тема: "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира...", като резултатите и награждаването на победителите вероятно ще се състоят на празника на Сливен - Димитровден.
 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни