Събота, 25 Юни 2022

Сряда, 13 Май 2020 12:27

Разследват Костадинов от „Възраждане“ за присвояване на 1 млн. лева партийна субсидия

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по разследване на Нова телевизия

 

Досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, образува Окръжната прокуратура във Варна по повод излъчени два репортажа от разследване на Нова телевизия. В тях се изнасят данни за престъпление по член 203 от Наказателния кодекс, което е законен повод за образуване на досъдебното производство, съобщават от обвинението.

Разследването трябва да установи  дали длъжностно лице от ръководните органи на партия „Възраждане“ е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Ще бъдат проверени изнесените в разследването на Нова телевизия факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП „Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки, уточняват от държавното обвинение. 

Припомняме, че в разследването на Нова телевизия се цитираха документи, според, които от 1,6 млн. лв. държавна субсидия 1 млн. липсват. В същото време през 2017 г., когато получава субсидията, Костадинов сменя панелното си жилиже в краен варненски квартал. Така бързо той става собственик на голяма луксозна къща с изглед към морето за 200 хил. лв. и апартамент за 100 хил. лв., който се води на името на съпругата му, която е музейна уредничка с минимална заплата.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни