Вторник, 05 Юли 2022

Сряда, 23 Септември 2020 09:23

Румен Петков: Диалогът с премиера легитимира шкафчето с кюлчетата. Контактът с Борисов е токсичен

Лидерът на АБВ Румен Петков отхвърли възможността за диалог между президента и премиера, каквато идея оповести вчера. „Диалогът с премиера легитимира чекмеджетата с кюлчетата. Борисов е токсичен“, беше категоричен бившият вътрешен министър.

„Има хора, които искат да овладеят протеста. Но това са хора, които си ходят всяка вечер. Мисля, че не е прилично хора с моята биография да се бутат отпред. Ходя като човек на протеста – няма да бъда кандидат за нищо, но когато виждаш такова уродливо управление като днешнотоо, не може да не реагираш“, коментира той протестите срещу властта – управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Попитан от bTV дали управлението на Борисов е било уродливо, когато АБВ беше в него – при втория кабинет на Бойко Борисов, Петков каза, че партия АБВ е напуснала правителството със съзнанието, че е била излъгана. По думите му, АБВ влязла в управлението с конкретни и ясни приоритети, но е осъзнала, че е била употребена.

Има прекалено много полиция на протеста, смята още бившият вътрешен министър. Никой не иска да направи анализ колко струва това и какво значи това за районите, от които е изтеглена полицията, за да пази парламента, уточни Петков.

„Мисля, че министър Каракачанов не може да бъде гарант на нищо, освен на потреблението – шегувам се, разбира се”, продължи Петков и добави, че времето за диалог между Борисов и президента Румен Радев е отминало. Шкафчето е факт и при разговор това се легитимира.

„Диалог с ГЕРБ – да, с Борисов – не”, обобщи лидерът на АБВ.

„Контактът с Борисов е токсичен, диалогът с Борисов прави съучастник човека, който го води”, добави Петков.

Той напомни, че главният прокурор Иван Гешев така и не е възложил да се направи ескспертиза на снимките на Бойко Борисов, които се появиха воглаве с три записа на премиера.

„Ако не си даваме сметка като държава къде ни загробва Борисов, не разбираме вчерашния празник с душите си”, категоричен е Петков.

Румен Петков попита и как икономиката е усетила намаляването на цената на газа със задна дата, като напомни, че АБВ иска оставката на енергийния министър Теменужка Петкова.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни