Петък, 01 Юли 2022

Четвъртък, 24 Септември 2020 12:20

Христо Проданов: Целта на Борисов е да създаде хаос на следващите избори

Преди 10 години румънците ни дърпаха надолу, а сега ни водят по всички показатели - това е реалната оценка за управлението на ГЕРБ

"Това, което управляващото мнозинство прие миналата седмица с новия Изборен кодекс, е възможно най-лошият вариант. Гласуването едновременно с хартия и с машини ще доведе до хаос в изборния процес. Освен това, държавата е вдигнала ръце от всичко. Отговорник за провеждането на изборите, за закупуването или наемането на машини - всичко е в ръцете на ЦИК. В момента се търси неин председател - изкупителната жертва, която да е виновна за бъркотията на следващите избори. Целта на Борисов и на управляваната от него партия е точно това - да се създаде този хаос, за да се опитат да се възпроизведат на следващите избори." Това каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов пред БНТ.

"Ние не искаме подмяна, а искаме промяна - промяна на модела, по който се управлява България. Какво значи експертно правителство в ситуация, в която мнозинството в Народното събрание е същото, а правителството е абсолютно зависимо от него?", коментира Проданов. Според него предложението за експертно правителство е пускане на поредната димка за печелене на политическо време и това мнозинство да изкара мандата си.

По думите на Проданов президентът е направил достоен коментар, че трябва първо да стане ясна истината за кюлчетата в нощното шкафче преди да започне да се води диалог. Социалистът смята, че по-голям проблем от институционалното разделение е разделението между власт и народ. "Когато властта се е самозабравила и хората искат нейната оставка, то тя трябва незабавно да бъде подадена", отбеляза той.

"България от повече от 10 години е член на ЕС. Спомняте си, че когато се присъединявахме, се опитвахме да не ни разглеждат в пакет с румънците, защото бяхме доста по-напред от тях и те ни дърпаха надолу. Това, което се случва след 10 години членство и 10 години управление на ГЕРБ - румънците ни изпревариха по всички показатели почти двойно. Това е единствената реална оценка за това какво направи това управление", категоричен е Христо Проданов.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни