Неделя, 28 Май 2023

Събота, 26 Септември 2020 08:35

Германия обяви Чехия, Люксембург и част от Австрия за рискови зони

Германският институт „Роберт Кох” включи Чехия, Люксембург и австрийската федерална провинция Тирол в списъка на териториите с неблагоприятна епидемиологична обстановка. Причината е увеличения брой на заразените с коронавирус, пише на сайта на института

Списъкът с местата, които не се препоръчва да бъдат посещавани, се актуализира постоянно. В него са включени държави или региони, в които на 100 000 души има 50 новозаразени в рамките на една седмица.

Според него, от 27-те държави от ЕС в него вече са попаднали 15. Единствената страна, която все още не е включена в групата на рисковите зони е Полша.

Гражданите на Германия, които се връщат от рискови зони, са длъжни да си направят тест за коронавирус и да останат под карантина, докато чакат резултатите.

Източник: БГНЕС

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 26 Септември 2020 08:35
  Балтов поиска приемането на закон за носене на маски!

  Проф. Балтов заяви, че иска задължително носене на маски на всички закрити места

 • Събота, 26 Септември 2020 08:35
  83 нови случая на коронавирус у нас

  83 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 1 191 PCR-теста, което е близо 7% позитивни тестове за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ.

 • Събота, 26 Септември 2020 08:35
  Тестват ефективността на БЦЖ ваксината срещу COVID-19

  Масово използваната ваксина БЦЖ срещу туберкулоза ще бъде тествана върху служители на първа линия във Великобритания като част от глобален процес за установяване на ефикасността й срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни