Неделя, 03 Юли 2022

Неделя, 04 Октомври 2020 12:25

Хамид Хамид: Хаосът е налице, обричаме България да потъне

50-те лева за пенсионерите са закъснял популизъм и купуване на политическо време, заяви депутатът от ДПС

 

 

„Хаосът е налице. Колкото повече се бавим с постигане на национално съгласие по определени приоритети, толкова повече обричаме България да потъне в този хаос. Нашият призив е да бъде намерен диалог, да бъдат изведени приоритетите и в малкото оставащо време до изборите да се сформира едно експертно правителство, в което всички да поемат своята отговорност. Извежда се и първият приоритет – провеждане на честни парламентарни избори“. Това коментира пред БНР Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на ДПС и зам.-председател на правната комисия в парламента.

Според него в историята на ДПС има много примери как „някой незначителен човечец, за да бъде забелязан, се катери на гърба на ДПС“. По думите на депутата няма аналог по нон сенс в целия свят - антиправителствен протест да се провежда пред централата на опозиционна партия.

„Това винаги е сплотявало ДПС и го е правило по-силно. ДПС е излизало по-силно от подобни ситуации“.

Хамид поясни, че кворумът в парламента се крепи от партия „Воля“ и от няколко независими депутати, а не от ДПС. Също така депутатът допълни:

„Обмисляме да включим ситуацията с новия, ограничаващ, журналистите ред в Народното събрание към мотивите, с които искаме оставката на Цвета Караянчева заради системните ѝ неспазвания и отказа ѝ от изпълнение на задълженията ѝ като председател на парламента“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Закъснял популизъм“ и „купуване на политическо време“. Така Хамид определи отпуснатите по 50 лева месечно към пенсиите на възрастните хора, перспективата за преизчисление на пенсиите, увеличението на заплатите в администрацията.

В предаването „Неделя 150“ Хамид Хамид коментира и доклада на Европейската комисия, оповестен по-рано през седмицата:

„ЕК констатира напредък и добра нормативна уредба. Оттам нататък трябва да търсим прилагане на тази нормативна база, за да бъдат доведени докрай тези реформи“.

Интервюто с Хамид Хамид можете да чуете в звуковия файл на Българското национално радио - ТУК -.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 04 Октомври 2020 12:25
  Илхан Кючук: Няма риск Европа да ни спре парите

  Общо 12 евродепутати от групата на либералите гласувахме „Въздържал се” по резолюцията за България, защото сме на различно мнение по някои въпроси. Ние смятаме, че констатацията на Европейския парламент, в частта за основните човешки права и свободи е правилна, но в същото време другите констатации са недостатъчно задълбочени. Ако направим паралел между доклада на ЕК, който е експертен, то по-скоро позицията на ЕП е по-скоро политическа, т.е. получи се сблъсък между лявото и дясното.

 • Неделя, 04 Октомври 2020 12:25
  За крава България дава повече отколкото за дете!

  Коментар на Кирил Вълчев в обзорното предаване на Дарик радио "Седмицата"

   

 • Неделя, 04 Октомври 2020 12:25
  Защо „Майкрософт“ избра Гърция, след като е имало интерес към България и имаме много по-добри IT-кадри

  Добромир Иванов коментира пред „Дарик радио“ решението на „Майкрософт“ като „шамар“ за страната ни на фона на претенциите да се превърнем в „Силициева долина“ на Балканите и Европа

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни