Петък, 01 Юли 2022

Вторник, 06 Октомври 2020 15:35

ГЕРБ: Лицето на страната ни е изключително добре представено благодарение на премиера Борисов

Младежката организация на ГЕРБ иска оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов – пак обидил българския народ

 

 

Младежката организация на ГЕРБ ще настоява политическите партии да осъдят думите на проф. Иво Христов. Това каза зам.-министърът на външните работи и лидер на Младежи - ГЕРБ Георг Георгиев на брифинг в централата на ГЕРБ.

Повод на изявлението му са думите на проф. Христов от тази сутрин: "Очарователна е тази българска черта да гласувате за поредния спасител, без да знаете какво има вътре като съдържание. Както сме я подкарали, преди 30 и кусур години ни управляваше Тато, след това дойде Командира, след това дойде Дедо, сега Баце. Предполагам, че следващият трябва да бъде пак някакъв такъв – да осъществява родителски надзор върху инфантилното българско население".

Георг Георгиев подчерта, че от младежката организация смятат, че по никакъв начин човек, който е и университетски преподавател, не трябва така да характеризира хората. "Сега всички ние сме определени като "инфантилното българско население". Смятаме, че вече Иво Христов няма нито моралното, нито каквото и да е друго политическо право да представлява българския народ. Неговата оставка е закъснял акт", заяви Георгиев.

„Ако погледнем дебата в рамките на ЕП ще видим, че лицето на страната ни е изключително добре представено, благодарение на нейното правителство, на премиера Бойко Борисов“, подчерта водачът на Младежи-ГЕРБ.

"Ние виждаме, че в рамките на европейските институции се случват едни много нехарактерни, много несвойствени коалиции, в които представители на десните влизат в договорки с левите, с крайнолевите. Нещо, което не би могло да доведе до ползотворен политически резултат. Но очевидно целта на всички тези хора е България да бъде унижена, да се покаже в най-лошата възможна светлина манипулирано и да се направят едни заключения, които няма как да бъдат истини, нито да бъдат приети от нашите международни партньори", каза той.

По думите му, онова, което се опитали да им спретнат вчера, претърпяло фиаско, заяви Георгиев.

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни