Вторник, 05 Юли 2022

Вторник, 06 Октомври 2020 16:35

Проф. Шаренкова: Процесите в БСП са по посока промяна. Нинова стана истински лидер

Елена Йончева показва нелоялност по отношение на партията, която я издигна, подчерта членът на НС на БСП

 

"Процесите в БСП са винаги стабилни, тъй като това е една сериозна партия, със своите традиции, възходи и падения, разбира се грешки и успехи. Така че, процесите са по посока на промяна". Това заяви в "Денят започва" по БНТ проф. Светлана Шаренкова, член на НС на БСП.

Лично аз отидох със свито сърце да гласувам за прекия избор на председател, тъй като много от старите лица на партията бяха против този избор, обясни тя.

Когато обещаваш нещо на хората, ти след това трябва да го свършиш. Ако не можеш, трябва да обясниш защо не си го направил. Бях много учудена от тази категоричност на Нинова - тя обеща да промени партията, да я отпуши за младите хора, да сложи мандатност. За първи път за тези 30 години се осмели да каже колко члена е партията.

Проф. Шаренкова коментира и напускането на шестима депутати от ПГ на БСП.

Корнелия Нинова спечели над 80% от избирателите - това за демократичен избор е нещо уникално и тя неслучайно пожела да обедини партията с тази енергия, която усети. Тя стана истински лидер, така че тези шестима... понякога съжалявам за тях, но това е техен избор, смята Шаренкова.

Най-голямо доверие за Елена Йончева даде Корнелия Нинова преди три години, когато я включи в инициативния комитет за издигането на Румен Радев. Тя рискува много, понесе много критики с издигането на Румен Радев, но се оказа че това е най-правилното решение.

Има една нелоялност в някаква степен по отношение на партията, която я е издигнала, допълни Светлана Шаренкова относно Елена Йончева.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни