Понеделник, 29 Май 2023

Сряда, 07 Октомври 2020 11:37

Драгомир Стойнев: Кой ще се извини, че премиерът е обграден с тъпанари и как бихме реагирали, когато председателят на парламента е проста кърджалийска гугутка

Тома Биков: Ще сезираме Комисията по етика, която да разгледа случая с Иво Христов - изказването му руши не само доверието в БСП, а и на цялото Народно събрание

 

ГЕРБ и БСП влязоха в словесна схватка заради определението "инфантилно" на проф. Иво Христов в негово изказване от вторник.

„Кой ще се извини, че премиерът е обграден с тъпанари и как бихме реагирали, когато председателят на парламента е проста кърджалийска гугутка?“, попита заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев в процедура по начина на водене.

"Само че, когато си обграден от тъпанари, нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се правят реформи. Цитирам министър-председателя Бойко Борисов. Кой ще се извини за тези думи? Вие тъпанари ли сте, че не може да проведете реформи? Позволява се в парламента, знаейки каква декларация ще има, да имаме поглед върху едно изказване, извадено от контекста, а не да се съсредоточим в реалните проблеми в страната", заяви Стойнев по повод декларацията на Тома Биков.

Малко преди това Биков заяви, че ПГ на ГЕРБ ще сезира Комисията по етика, която да разгледа случая с Иво Христов.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Вчера в интервю за бТВ депутатът от ПГ на БСП Иво Христов нарече българския народ инфантилно население. Това не е първият случай, в който г-н Христов се отнася презрително към българските граждани. Преди 3 години той заяви, че 80 % от българите са дебили“, припомни Тома Биков от парламентарната трибуна.

"Настояваме ръководството на ПГ на БСП да заеме ясна позиция по отношение на думите на г-н Христов, като или да се разграничи категорично от тези квалификации, или да поеме политическата отговорност за тях. Това е най-малкото, което може да направите в тази ситуация, защото изказването на г-н Христов хвърля сянка на съмнение по отношение на искреността на вашите намерения да работите за благото на българския народ", заяви още Тома Биков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни