Събота, 25 Март 2023

Събота, 10 Октомври 2020 21:11

Почина Кирил Христосков – пазителят на културните ценности на Васил Божков

Преди дни негови близки съобщиха, че е получил инсулт

 

 

Почина Кирил Христосков – изпълнителен директор на фондация "Тракия". Това съобщи самият Васил Божков в своя профил във фейсбук.

"Днес ни напусна приятелят ми Кирил Христосков. Моите съболезнования към семейството, близките и роднините му. Светла му памет", написа Божков.

Преди дни близки на Христосков съобщиха, че е получил инсулт. На 6 октомври от прокуратурата обявиха, че колекцията от културни и исторически предмети на Васил Божков може да бъде одържавена.

Припомняме, че прокуратурата иззе стотици културни ценности в началото на годината от офисите на "Нове Холдинг" на столичната улица "Московска". По време на брифинга преди 4 дни държавното обвинение обърна внимание, че подлага на съмнение легалния произход и на известната колекция на бизнесмена от 212 предмета, за което ще бъде назначена специална експертиза. Ако се установи, че предметите са незаконно придобити - колекцията ще бъде обявена за публична държавна собственост.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 10 Октомври 2020 21:11
  "Вторият закон, пряко насочен срещу Васил Божков." Как се взима на прицел частен музей

  „Свободна Европа“ за създаването на закон, който да послужи за решаването на конкретен случай, свързан с Божков

 • Събота, 10 Октомври 2020 21:11
  ЕП отхвърли поправките за президента в резюлюцията за България

  Европейският парламент отхвърли внесените поправки, които визираха българския президент в проекторезолюцията за ситуацията на върховенството на закона в България.

  С гласовете на социалистите, либералите и зелените, евродепутатите отхвърлиха предложенията, които целяха в текста за корупция по високите етажи на властта към премиера да бъде добавен и президентът на България, предаде БНР.

  Не бе прието и предложението да се добави текст за връзките между чужди разузнавателни служби и съветници на президента, както и да се приветства решението на българското правителство да изгони дипломати, за които се твърди, че са провеждали военен шпионаж и са събирали информация,  която представлява държавна тайна, за да я предадат на трета държава.

 • Събота, 10 Октомври 2020 21:11
  Васил Божков: Кой е мафия? (ВИДЕО)

  Бившият хазартен бос разкрива във "Фейсбук" престъпни схеми

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни