Вторник, 30 Май 2023

Събота, 25 Юли 2020 12:33

БСП провежда митинг - протест "Бузлуджа 2020" в центъра на София. Корнелия Нинова поведе протестното шествие срещу правителството на Борисов

"Протестираме за същото, за което протестира голяма част от България - за край на корупцията. За това е протестът на БСП днес". Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков на националния митинг-протест на БСП в София"Бузлуджа 2020". Над 10 000 социалисти се стекоха на площад "Александър Невски, откъдето тръгна протеста. Той ще премине през  улица „Георги С. Раковски“ и булевард „Княз Александър Дондуков“ и в 11:00 ч ще стигне пред Министерския съвет. 

 

"Не считам, че има промени в кабинета - нищо не се е променило. Смениха едни хора, за да запазят същото статукво. Ние искаме качествена промяна - оставка на целия кабинет, нови избори и ново управление, което да знае, че ако допуска такива скандали, ще има хора които да ги изгонят", сподели той пред БТВ.

Недоволството е под надслов „Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България".

Социалисти от цялата страна се събраха пред сградата на Министерски съвет днес на национален митинг-протест "Бузлуджа 2020".

Шествието поведе лидерът на БСП Корнелия Нинова, то тръгна от патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.
Социалистите преминаха през улица „Георги С. Раковски“ и булевард „Княз Александър Дондуков“ и стигнаха пред Министерския съвет, където се провежда митингът. 
Те скандират „Мафия“ и „Оставка“, „България“ и „БСП“. Прозвуча песента „Една българска роза“ и „Бела, чао“. 
На митинг-шествието има хора от всякакви възрасти. Те носят разностранни плакати, български знамена и знамена на БСП. Част от шествието са депутати от парламентарната група и членове на Изпълнителното бюро.
Засилено е полицейското присъствие в района. Организаторите призоваха хората да спазват дистанция.

Митинг - протестът на БСП стигна до Министерски съвет

Митинг-протест "Бузлуджа 2020" на БСП  под надслов „Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България" започна в в  10.30 часа от площад "Александър Невски, където се събраха над 10 000 човека с призиви за оставка и справедливост. Шествието тръгна по улица „Георги С. Раковски“ и булевард „Княз Александър Дондуков“ и стигна до Министерски съвет в 11:00 ч., където започва и митингът. Хората скандират "Оставка" , виждат се плакати- "Само обединени сме силни", "Не на властта на всяка цена". Младежите от БСП държат транспарант "Искаме да останем в България".

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Румен Гечев: Долу мутрите и калинките, път за нашите талантливи, енергични и способни деца!

"129 години нашата БСП е на политическия терен, през огън и вода, през меч и бесилки, тук сме благодарение на вас. Честит празник! Скъпи приятели, през 2009 година правителството на Борисов пое България с членство в ЕС, бюджетен резерв, рекордно нисък дълг, ниска безработица, икономически растеж над 6 процента. Днес, 10 години по-късно, ние сме най-бедната страна в ЕС. Бедните стават все по-бедни, богатите все по-богати. Бухалките замениха законите. Герберска България е на дъното на класациите за свободата на словото. Управляващите нямат програма за развитие, те се интересуват от чекмеджетата и пачките в джобове си. Те се интересуват как да откраднат от нашите деца, не се трогват от обезлюдяваща България. Оставка!" За това призова депутатът от ПГ на "БСП за България" Румен Гечев от "триъгълника на властта". Той подчерта, че най-важният инструмент за излизане на кризата и превръщането на България в просперираща страна са нейните деца."Долу мутрите и калинките, път за нашите талантливи, енергични и способни деца!", заключи Гечев. 

Цветелина Пенкова: Да върнем младите в България! 

"Днес Бузлуджа е в София, срещу Министерски съвет и причината е, че днес тук, в триъгълника на властта, се води сблъсък, от който зависи нашето бъдеще. Всяка вечер хората излизат, за да протестират срещу корупцията. Ние от БСП днес също сме тук, за да потвърдим мястото си с хората срещу корупцията и мафията. Горда съм, че БСП от години води битка с паралелната държава". Това каза от своя страна евродепутатът от левицата Цветелина Пенкова. По думите ѝ гласът на БСП се се слива с този на хората и въпреки че не винаги мислят еднакво, то битката им е еднаква - тази за България. Тя призова преди хората да се делят на леви и десни, да се делят  на хора с морал и такива, които обезценяват човешките достойнства. "Тук сме, за да кажем стига. За да си върнем свободата и институциите. Да върнем младите в България!", категорична бе Пенкова. 

Митингът е под наслов "Срещу корупцията и грабежа заедно в България".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова говори пред митингуващите, говориха също евродепутати, както и депутати от 43-то народно събрание.

Ето какво каза лидерът на БСП Корнелия Нинова: "Но ни събра любовта към България. Тук сме заедно, за да я спасим от мафията. Заедно сме, за да защитим децата си, семействата си, родителите си от грабежа. За десет години управление на Борисов, ГЕРБ и придружните им партии, те ограбиха настоящето им. Тук сме за да им попречим да ограбят и бъдещето ни".

На този ден БСП заявява волята за промяна, свобода и законова справедливост, казаха ораторите и отново настояха техният план за спасения на България да бъде чут.

Цялото ИЗКАЗВАНЕ НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА

Митингът продължава.

 

 

 

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни