Четвъртък, 08 Юни 2023

Неделя, 16 Август 2020 15:55

В 20 града по света днес ще протестират срещу Борисов

Сред градовете, в които са насрочени протести, се сочат Сидни, Виена, Осло, Лондон, Хамбург, Амстердам, Бостън, Мадрид, Берлин

 

В 20 града по цял свят се готвят протести с искане за оставката на българското правителство и на главния прокурор, съобщава „Сега“, позовавайки се на информация от Фейсбук групата "Протестите по света".

Сред градовете, в които са насрочени протести, се сочат Сидни, Виена, Осло, Лондон, Хамбург, Амстердам, Бостън, Мадрид, Берлин.

За предстоящите протести съобщи и bTV.

В София проливният дъжд не изгони протестиращите от трите блокирани кръстовища - на Орлов мост, при Ректората на СУ и при площад "Независимост". Ситуацията и на трите е спокойна. Рано тази сутрин блокадата на Орлов мост беше плътна от кофи за боклук, палет и пейки, по-късно отново бе направен коридор, свободен за линейки, разказва БНР.

И на трите блокирани кръстовища почти не се забелязва полицейско присъствие. Семейства с деца и спортуващи се възползват от пешеходното пространство между Орлов мост и Софийски университет. Променен остава и маршрутът на градския транспорт.

Трети ден продължава "Поход на свободата" от Свиленград към София. Участниците в него ще извървят 330 километра пеша, като носят метална релса.

Във Варна демонстрантите вдигнаха блокадата от второто кръстовище, което затвориха в събота - на бул. "Мария Луиза" и "Шипка". Палатките са вдигнати от пътното платно около 3 ч сутринта, предаде bTV. Затворено за движение остава кръстовището до общината, където е устроен площад "Антимафия".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни