Четвъртък, 08 Юни 2023

Понеделник, 17 Август 2020 09:11

Ден 40-и: Протестиращи с щурм в Министерството на правосъдието, искат да говорят с Данаил Кирилов

В 40-ия ден на протестите в столицата остават блокирани трите възлови кръстовища - Орлов мост, при Ректората и при площад „Независимост“.

Протестиращите се заканват от днес недоволството им да премине и в по-радикални действия с нови блокади на кръстовища и институции.
Първите станаха факт малко след 8 часа, когато от сдружение БОЕЦ блокираха с щурм входа на Министерството на правосъдието.

Те влязоха в сградата на ведомството и настояват за среща с правосъдния министър Данаил Кирилов, като са подготвили символичната му оставка.

Въпреки уверението на охраната, че министърът ще бъде известен за искането им, протестирашите продължиха да правят опити да влязат в сградата. Някои от тях си носят яйца.

Малко по-рано недоволните при блокадата на Орлов мост обявиха в ефир, че от днес всеки ден започват да блокират работата на предварително набелязана институция. Както стана ясно, първата им "жертва" се оказа сградата на правосъдното министерство.

На Орлов мост и на двете други блокади нощта е преминала спокойно, предаде репортер на БНР.

Кръстовището при румънското посолство, към което е пренасочена голяма част от трафика, засега е отворено и движението е нормално.

Медицинските сестри също излизат на протест, като заявиха, че ще изградят палатков лагер пред здравното министерство, което е близо до „триъгълника на властта“.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни