Вторник, 30 Май 2023

Сряда, 19 Август 2020 21:28

„Отровното трио“ обяви дата за Велико народно въстание

Целта на протестните прояви е да пречат, затова няма да искаме разрешение за провеждането им. С тези думи участниците в 42-рата вечер на антиправителствено недоволство отговориха на призива на Столичната община да се подават уведомления за протеста.

Протестиращите коментираха призивите за премахване на блокадите, отправени от местната власт. Според тях, ако управляващите са загрижени за софиянци и искат да възстановят свободното придвижване в града, ще си подадат оставката. Чуха се остри коментари по отношение на ремонтите и за поддържането на градската инфраструктура.

Тази вечер не се планират изненадващи блокади.

От трибуната адвокат Николай Хаджигенов обяви датата за провеждане на Велико народно въстание - 2 септември. То ще започне сутринта и няма да приключи с края на работния ден. Тогава демонстрантите ще докажат, че не ги е страх и ще постигнат целите на протеста. Това е датата, на която управляващите трябва да съберат 120 гласа в НС, за да започнат обсъжданията по новата Конституция.

Остават блокадите на три места в центъра на столицата - Орлов мост, булевард "Цар Освободител" и Ректората на Софийския университет. Лагерът на Орлов мост е напълно възстановен, след като снощи бурята отнесе част от палатките на протестиращите.

Към демонстрантите се присъедини група от Пловдив, дошла да ги подкрепи.

Ето какво заявиха протестиращи пред БНР:

„Трябва да има протест винаги, когато се случва нещо неадекватно в България, така че подкрепям този и всеки един следващ протест. Решение за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание е решение за някои хора, за мен не знам дали е решение, но допитване до народа не е лоша идея“;

„Моето мнение от 41 дни едно и също – оставка на Борисов, на Гешев, на Кошлуков и Цацаров. Смяна на цялата система“;

„С оставките не се свършва – след това реформа на цялата държавна администрация, честни избори и граждански контрол върху институциите“.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни