Вторник, 30 Май 2023

Четвъртък, 20 Август 2020 09:31

Протестиращи блокираха КПКОНПИ

Поредна блокада на ключова институция предприемат тази сутрин участниците в продължаващите 43-ти ден антиправителствени протести в София. 

Представители на Сдружение БОЕЦ и симпатизанти се отправиха по бул. "Цар Освободител" към поредната, по думите им, институция - бухалка на мафията. Това е "блокада - изненада" номер 3, предава БНР. 

"Каузата ни е чиста и в това е силата ни", викаха те. 

Пред сградата на парламента те скандираха: "Мафия", "Уволнени сте", "Оставка", "Незабавни избори".

30 минути преди началото на работното време Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество беше блокирана, а на фасадата беше залепена табелка: "Офис на Пеевски. БОЕЦ срещу мафията".

"Всеки вносител на сигнал се превръща в мишена и жертва на мафията", казаха протестиращите и поискаха среща с последния председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров. 

"Ако това не се случи, ще имаме последната закрита институция от гражданите", казаха от БОЕЦ:

"Заявихме среща с Цацаров, среща, при която той да излезе тук при нас, при гражданите, и да даде отговор и отчет за своята дейност", заяви на мегафона Георги Георгиев от гражданското движение БОЕЦ.

Първите служители не бяха допуснати в сградата на Комисията, но не се стигна до сблъсъци. "Искаме гражданите да си върнем държавата", казаха от БОЕЦ, и скандираха "Свобода".

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни