Неделя, 05 Февруари 2023

Понеделник, 31 Август 2020 15:19

ДПС няма да подпише за нова конституция и свикване на Велико Народно събрание

ДПС няма да подпише предложението на ГЕРБ за нова конституция и свикване на Велико Народно събрание. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на извънредна пресконференция по време на заседание на Централното оперативно бюро на партията и парламентарната група.

"Искаме да ви представим позицията на ДПС относно предложения проект за нова Конституция Република България и идеята за свикване на Велико Народно събрание. Позицията на ДПС е няма да подпише внасянето на нова Конституция на Република България и ДПС няма да глас свикване на Велико Народно събрание", обяви Мустафа Карадайъ.

 

"Изготвеният проект на нова конституция е поредният удар срещу демокрацията и държавността. Проектът за нова конституция се отрича от общочовешките ценности - свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост. Новата конституция отказва правата на личността, нейното достойнство и сигурност да бъдат издигнати във върххивни принципи. Новата конституция категорично не отговаря на заявеното искане за рестарт. Нов основен закон трябва да поправя недостатъците на настоящия, а случаят не е такъв", обяви партийният лидер Мустафа Карадайъ.

Оперативното бюро на Движението и парламентарната група продължават да заседават.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 31 Август 2020 15:19
  Илхан Кючук: Няма риск Европа да ни спре парите

  Общо 12 евродепутати от групата на либералите гласувахме „Въздържал се” по резолюцията за България, защото сме на различно мнение по някои въпроси. Ние смятаме, че констатацията на Европейския парламент, в частта за основните човешки права и свободи е правилна, но в същото време другите констатации са недостатъчно задълбочени. Ако направим паралел между доклада на ЕК, който е експертен, то по-скоро позицията на ЕП е по-скоро политическа, т.е. получи се сблъсък между лявото и дясното.

 • Понеделник, 31 Август 2020 15:19
  Йордан Цонев: ГЕРБ е проект на Иван Кръстев и Иво Прокопиев

  Христо Иванов оглавява протеста срещу собствената си реформа“, подчерта политикът от ДПС

   

 • Понеделник, 31 Август 2020 15:19
  ДПС искат нов шеф за ЦИК

  Нa бaзa oтгoвoритe нa г-н Aндрeeв щe трябвa дa прoмeним рeшeниeтo cи. Нямa кaк c тaкoвa oтнoшeниe дa ce прoизвeдaт чecтни избoри. Тoвa зaяви прeдceдaтeлят нa ПГ нa ДПC Муcтaфa Кaрaдaйъ.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни