Сряда, 06 Юли 2022

Четвъртък, 10 Септември 2020 09:18

“Великото народно въстание 2” (НА ЖИВО)

Засилен контрол по КПП-тата, разположени от полицията, край сградите на Министерския съвет, Народното събрание и президентството.

 

(публикацията се обновява)

Към 22:00 ч. някои от протестиращите се разотиват, други остават да разговарят на групи. Обстановката е спокойна. Протестът е обявен до 23:55 ч.

21:00 ч. - Многохилядно множество е изпълнило пл. „Независимост". Протестиращите изпълват пространството от Ларгото до ул. „Раковски“.

20:00 ч. – „Чухме, че някаква група в 10 часа ще счупи прозорците на Съдебната палата и МВР няма да си мръдне пръста! Ние искаме само да счупим системата и да изгоним корумпираната клика“, заяви от трибуната адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио". Малко преди това група съмнителни момчета с черни фланелки и обръснати глави обикаляше сред протестиращите. Организаторите на протеста сигнализираха за евентуални провокатори.

 

18:00 ч. – обстановката на протеста е спокойна, въпреки това има засилено полицейско присъствие;

16:00 ч. -  Софийският градски съд освободи без никаква мярка 6 души, задържани по-рано;

 

12:00 ч. - СДВР даде брифинг: задържани са 6 лица, двама се издирват, а други трима са спрени на контролните пунктове заради наличие на опасни предмети в тях. След претърсванията от сутринта били намерени 10-литрова туба с цветна течност, старателно скрита, както и 9 бутилки от литър и половина, също с такава течност. По-късно бе съобщено, че в бутилките е имало запалителна течност.

11.15 ч. - пленарното заседание приключи заради липса на кворум;

10:00 ч. - представители на сдружението БОЕЦ се събраха пред сградата на Европейската комисия. Настояват за разследване на отклоняване на европейски средства за България

Депутатите се очаква да започнат спокойно заседанието си в 09: 00 часа, тъй като от жандармерията и полицията са им осигурили специален коридор – откъм ул. „Московска“ и обособения за тях паркинг. Както и при предишния голям митинг, те няма да имат никакъв досег с протестиращите.

Към 08,00 часа движението в района все още бе спокойно, но се очаква трафикът да бъде ограничен в целия център заради очакваните действия цял ден. Жълтите павета бяха затворени за автомобили точно в 08,15 часа.

Още в 07,00 часа започнаха действия на полицията, въпреки малобройните бунтари, събрали се в Триъгълника на властта за старт на бунта. Обиски на палатки, проверки на кошчета за боклук, кашпи и всяко ъгълче на Ларгото предприеха органите на реда, за да не се стигне до използването на пиротехника, както при метежа на 2-и септември.

Засилен контрол по КПП-тата, разположени от ченгетата, край сградите на Министерския съвет, Народното събрание и президентството. Хора в нетрезво състояние не се допускат, а самите организатори на протеста обещаха лично да гонят потенциални провокатори. Метална тръба се озова в ръцете на полицаите при една от проверките.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни