Петък, 01 Юли 2022

Събота, 12 Септември 2020 15:57

80 901 са социалистите. Червената ЦИК с последни данни за гласуването за лидер на БСП (ВИДЕО)

Нарушенията в изборния ден в БСП не могат да повлияят върху изборния резултат, твърди шефът на червените изборни надзорници Емил Войнов

80 901 са социалистите. Червената ЦИК излезе с последни данни за гласуването за лидер на БСП.

Емил Войнов, шеф на червената ЦИК, обяви на специална  пресконференция колко от всичките 80 901социалисти, са дали вот към 11 ч. 31 302-ма вече са дали вот.

38.69 % е окончателната избирателна активност на вътрешнопартийния избор в БСП към 11.00 ч, каза още Емил Войнов.

"Искам да обърна внимание, че една две области в последния момент получихме данните към 13.00 ч. Събираме избирателната активност към 15.00 ч. За час и половина два ще имаме данни за избирателната активност към 15.00 ч.", добави Войнов.

Разгледали сме общо 50 жалби, заяви Румяна Сидерова, член на изборната комисия. Тя обясни, че повечето жалби са свързани с променено място на СИК. А то било свързано с неизпълнени уговорки с кметове, повечето, от които не от БСП.

Част от жалбите били свързани с това, че списъците не са съставени по азбучен ред.

"Жалбите могат да бъдат групирани в няколко групи. Една от групите, това са жалби относно сменени изборни помещения. При извършените проверки от ЦИК се констатират, че подмяната на помещения в съседни такива или дори гласуване пред самите помещения се е наложило поради обстоятелство, че кметове и кметски наместници, които не са от БСП, са нарушили предварителните споразумения и не са дали достъп до уговорените помещения за гласуване, които са били своевременно разгласени", бяха точните думи на Сидерова.

"На второ място, една от последиците е от тази промяна е по-късното започване на гласуването в някои секции, за което също имаме няколко жалби. Другата голяма група жалби е относно това, че някои общински съвети не са разгласили графиците на мобилните секции", добави тя.

Заместник-председателят на Централната комисия по вътрешнопартийния избор поясни, че в началото на изборния ден е имало агитационни материали на масата за избора, но впоследствие те били отстранени.

Нарушенията в изборния ден в БСП не могат да повлияят върху изборния резултат, бе изводът, който направи след изложението на Сидерова председателят на Централната комисия по вътрешнопартийния избор в БСП Емил Войнов.
"Сами видяхте, най-съществените бяха споменати пред вас. Виждате, че те не са нарушения, които могат да повлияят на изборния резултат", коментира той.

Войнов прогнозира и кога могат да бъдат дадени окончателните резултати.
"Окончателните резултати ще бъдат ясни предполагам към края на утрешния ден", каза още Войнов.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни