Сряда, 06 Юли 2022

Събота, 19 Септември 2020 12:54

Илияна Йотова: Мостът между президентството и Министерския съвет много отдавна е изгорен

Мостът между президентството и Министерския съвет много отдавна е изгорен, заяви в предаването "Тази събота" по БТВ вицепрезидентът Илияна Йотова

 "Хората преодоляха страха. Видяхме една нова енергия. Доволна съм че съм вицепрезидент на една събудена държава", посочи тя в предаването в коментар за протестите, продължаващи 72 дни.

Недопустимо е в една демократична държава социален министър да заявява, че протестиращите репресират властта, визира Йотова думи на Деница Сачева. Според вицепрезидента след подобен коментар министърът трябва да подаде оставка.

Искането за промяна на конституцията по начина, по който искат да го направят управляващите, е гавра, според вицепрезидента на България Илияна Йотова.

"А председателят на Народното събрание Цвета Караянчева трябва да остане колкото може повече на поста си, защото от това печели опозицията", каза вицепрезидентът. Тя заяви, че Народното събрание се е превърнало в крепост, в която "гражданите нямат право да влязат или, ако влязат ги изнасят".

Илияна Йотова нарече управлението "задкулисно", като се правят опити да бъде омаловажена президентската институция. В заключение вицепрезидентът посочи, че вдигнатият юмрук на президента Румен Радев означавал подкрепа към справедливите исканията на хората, които са по площадите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни