Четвъртък, 08 Юни 2023

Четвъртък, 24 Септември 2020 11:10

Борисов отново на инспекция: Експертен кабинет устройва и мен, и ГЕРБ най-много

„Още преди няколко години предупредих Путин, че на територията на България има неща, които са недопустими и всеки, който опитва да шпионства, по надлежния ред, който е добре описан, ще бъде отпратен“, заяви Борисов за шпионския скандал у нас.

Премиерът Бойко Борисов коментира мерките за борба с коронавируса и успешната борба на правителството с кризата, за което съобщи по-рано днес и във фейсбук, по време на инспекция на строящ се път.

„За нас е важно, че безработицата не се вдигна и е много под очакваното заради кризата ниво. Запазихме работните места на помагаме на бизнеса. За мое голямо съжаление, Европа не се съгласи да направи общ медицински протокол и влизаме неподготвени, има толкова важни решения да се взимат от Европа, но виждате Шарл Мишел е под карантина“, отчете премиерът.

По повод шпионския скандал, той обяви, че България трябва да защитава своята стабилност. „Още преди няколко години предупредих Путин, че на територията на България има неща, които са недопустими и всеки, който опитва да шпионства, по надлежния ред, който е добре описан, ще бъде отпратен“, заяви Борисов. Той бе категоричен, че щом действат така ДАНС и прокуратурата, има достатъчно данни.

„Проблемът на сегашната ситуацие е, че много от извънпарламентарните партии искат власт, защото се разцепиха и не са вътре. Оформиха се нови политически проекти и сега са длъжни да загряват на пистата, за да наберат повече избиратели. Разбирам ги, това е изцяло в тяхна полза, но не означава, че навеки, на който му се приискат избори, ние трябва да провеждаме такива, когато иска. Миналата година имахме два, само след няколко месеца ще има редовни“, отсече отново Борисов по повод опитите за призивите за предсрочни избори на маргиналните партийки.

„Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много, защото ще мога да си работя за партията, а в същото време ние постоянно работим за социално икономическите мерки, които работят – нулева миграция, водеща роля в региона има България, един ден историята извади тези неща на светло, за да има вече и среща между Гърция и Турция в Истанбул, влизане в еврозоната, банковия съюз. То е изгодно, но не е отговорно. Тези, които искат да влизат в парламента ги знам, аз съм работил с тях. Това е правилно, ако висока политическа култура във всички“, каза Борисов и бе категоричен, че подобен вариант не е добър за държавата.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни