Четвъртък, 23 Март 2023

Четвъртък, 01 Октомври 2020 12:30

Радев в Търново: Когато съдбата на България е в ръцете на образовани хора - чака ни просперитет

Президентът Румен Радев се включи в тържественото откриване на 57-ата академична 2020/2021 година във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Той бе посрещнат в града от ректора на университета проф. Христо Бонджолов, който приветства всички студенти на висшето училище, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Пред паметника на светите братя държавният глава поздрави всички студенти, магистри, докторанти, преподаватели и служители на висшето учебно заведение като им пожела здраве и много успехи.

„Духовното начало е в основата на всяка човешка дейност и на всяка човешка стъпка. Тук в нашата историческа и духовна столица вие развивате, вие творите съвременна наука като черпите сила от нашите корени. Моето присъствие тук е израз на подкрепа за вашата решимост да отстоявате най-светлите традиции на българското културно наследство.

Вярвам, че най-значимият потенциал на университета - неговите студенти са онази сила, която със своя устрем и своите знания ще води България към нови успехи! Нека не забравяме, че нашите студенти са живата съвест на България, в която е нашето бъдеще. Уважаеми млади хора, голямата отговорност пред вас предстои, но не забравяйте, че когато съдбата на България е в ръцете на образовани и възпитани в традициите хора, ни чака просперитет. С пожелание за увереност и успех, пожелавам честит празник на всички”, каза още президентът.

След тържеството той и ректорът проф. д-р Христо ще открият кабинет за интерактивно обучение и за работа на студенти в неравностойно положение.

Около 4500 първокурсници – бакалаври, магистри и докторанти се присъединиха днес към голямото семейство на Великотърновския университет.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни