Четвъртък, 23 Март 2023

Петък, 02 Октомври 2020 11:03

Цонев: Хората на ДПС са пометени от тази власт! Откога вярваме на Цветанов? Той отдавна лъже!

„Хората на ДПС са пометени от тази власт. Няма нито един назначен човек от ДПС", заяви зам.-председателят на ПГ на движението Йордан Цонев в ефира на „Здравей, България" по Нова телевизия.

Реакцията му бе по повод на твърденията на опоненти и протестиращи, че партията управлявала заедно с ГЕРБ. „Кадри на ключови постове бяха изгонени, само защото са членове на ДПС. Какви глупости говорят тези хора?", пита Цонев.

Той коментира и независимостта на съдебната система. „Независимостта е важно условие за правилното й функциониране. Законодателството, което приехме, предвижда отчетност на главния прокурор на всеки 6 месеца. Първият такъв е след 10 дни", каза още Цонев.

„Приемаме препоръките на Венецианската комисия на европейските доклади, претворяваме ги в законодателство и не даваме време да видим дали механизмите са правилни. Веднага ще ви дам пример. ВСС се раздели на две. Колко време функционира той, че веднага го нападнаха? Когато говорим за реформа в съдебната система, трябва да сме наясно, че трябва време, за да видим дали тя действа”, коментира зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Йордан Цонев направи коментар и по темата с политическата криза у нас.„Войната между Борисов и Радев започна междуличностно. Тогава предупредихме, че това ще доведе до инстуционална война, която ще разклати държавността, ще отслаби доверието в институциите и ще доведе до политическа криза. Това е цитат от наша констатация, направен преди 3 години. Можете ли да си представите колко рано ДПС е видял потенциала на конфликта?", поясни той.

Относно аферата „Апартаментгейт”, Цонев заяви следното: „Не разсъждавам извън контекста на доказателствата. Да коментираме неща, които вършат следствия, прокуратара, съд, означава да си влязъл в детайлите, аз не съм. Откога вярваме на Цветанов? Той е известен с лъжите си. Няма нищо вярно в думите му”.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 02 Октомври 2020 11:03
  Илхан Кючук: Няма риск Европа да ни спре парите

  Общо 12 евродепутати от групата на либералите гласувахме „Въздържал се” по резолюцията за България, защото сме на различно мнение по някои въпроси. Ние смятаме, че констатацията на Европейския парламент, в частта за основните човешки права и свободи е правилна, но в същото време другите констатации са недостатъчно задълбочени. Ако направим паралел между доклада на ЕК, който е експертен, то по-скоро позицията на ЕП е по-скоро политическа, т.е. получи се сблъсък между лявото и дясното.

 • Петък, 02 Октомври 2020 11:03
  Йордан Цонев: ГЕРБ е проект на Иван Кръстев и Иво Прокопиев

  Христо Иванов оглавява протеста срещу собствената си реформа“, подчерта политикът от ДПС

   

 • Петък, 02 Октомври 2020 11:03
  ДПС искат нов шеф за ЦИК

  Нa бaзa oтгoвoритe нa г-н Aндрeeв щe трябвa дa прoмeним рeшeниeтo cи. Нямa кaк c тaкoвa oтнoшeниe дa ce прoизвeдaт чecтни избoри. Тoвa зaяви прeдceдaтeлят нa ПГ нa ДПC Муcтaфa Кaрaдaйъ.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни