Четвъртък, 23 Март 2023

Вторник, 06 Октомври 2020 09:43

Президентът Радев – кум и благодетел четири години на хора от съпротивата срещу Нинова

Румен Радев е поддържал огъня срещу Корнелия Нинова чрез свои подопечни в ръководните органи на БСП в продължение на четири години. Паметливи извадиха фактите наяве и намекнаха, че държавният глава е подкрепял своите подчинени освен на държавна заплата, но по други канали – като кум и благодетел на своя съветник Здравков, който подмолно не спира да атакува лидерката на социалистите.

 

Димитър Здравков е част от президентската администрация. Той се развили кариерно като активист на младежкото БСП. Хвали се по медиите, че е откритие на Илияна Йотова, която го придвижва към служба в президентството, сама получавайки поста на вицепрезидент. От пламенните му изблици пред медии става поразително ясно, че е сервилен до нелогичност на бившия председател на БСП – Михаил Миков.

Здравков, вече назначен на пост, отговаря в президентската администрация за българското гражданство. Политическата му кариера в БСП също е безметежна – член на Националния съвет на партията – разширеният ръководен орган на столетницата. 

През тази 2016 г. Корнелия Нинова става председател на БСП, на предшественикът й Мишо Миков му се налага да се оттегли и да се примирява с неуспеха, но не съвсем.

На Здравков е възложено да стреля по Нинова – всички атаки и опити за бламирането й в Националния съвет носят и неговия подписи.

Благодетелят-кум Радев формално няма участие, като изключим, че е довереник на Здравков и половинката му, която няма как да не е споделяла пред кумовете за бурната си опозиционна дейност в Националния съвет на БСП, а той да не е насърчавал такъв опортюнистичен дух и действия. Би го спрял, ако беше иначе.

Следящи развоя на делата в НС на БСП смятат, че ако нe би бил съгласен, Радев щеше да завърне Здравков от порива му да го играе съпротива, прислугвайки на стари червени барони, които партията отстрани на 26 септември на конгреса си, уморена от разгулната им убеденост, че са вездесъщи и незаменими.

Президентският съветник също получи червен картон и аут от НС. Покрай кариеризма и шеметния резултат от службогонството Здравков е пропуснал да схване, че БСП наистина има имунна система, изолираща вирусите. Някои по-упорити и по-дълго престояващи в тялото й бяха ампутирани атрактивно, други по-скорошни – не по-малко болезнено, защото привърши с фиаско употребата им, а защо не и кариерата им, питат се отколешни съзерцатели на употребявани безпаметни поради младостта им кадри и скоростно финализиращи кариерата си единици, поради замъглена политическа прозорливост.

Румен Радев и Деси ще останат кумове на семейство Здравкови и дано първите имат доблестта да закрилят това огнище на кариерен огън, а вторите дано имат силите да асимилират, че са надскочили себе си, защото в НС на БСП вече няма кой да им довери повече влияние след неизбирането им на 50-ия конгрес.

Кумовете са за това да подкрепят и напътстват, случва се и да е грешно, както в този случай, прискърбно коментират политическата участ на младото семейство от кулоарите на „Позитано“ 20.

Напомняме, че наскоро редица медии писаха, че Татяна Буруджиева получава вече четири години пари от Президентството за да плюе БСП.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни