Сряда, 25 Май 2022

Понеделник, 17 Октомври 2016 20:10

Абе, бай Радане…

Тия деветдесетарски изрази са белег на инфантилизъм. Не на алфа мъжкари, пише Емилия Милчев в свой анализ в ureport.bg

Да се правиш на бабаит в телевизионно студио е особено лесно. Трудно е да се изправиш срещу някого очи в очи и всеки, който е раздавал тупалки в детството си (а и по-късно), го знае. Лидерът на ДСБ Радан Кънев днес влезе в обувките на ранния Бойко Борисов и гаменския му стил.

„Реформаторският блок няма лидер, който да каже на Борисов „Абе, бай Х*й, ти с кого се държиш така, бе? Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!“, заяви Кънев по Нова телевизия. Три часа по-късно се извини (виж по-долу) – разбира се, във Facebook, опитвайки се да се измъкне от нелепицата.

С препратка към „Ъпсурт“ и Ицо Хазарта – макар че не е пял в ефир „Без възпитание“.

С подобни изрази лидерът на ДСБ няма да нахъса избирателите – нито на ДСБ, нито на Реформаторския блок. Ще ги изгуби. Но няма да спечели от избирателите на Бойко Борисов. Освен това поведението му е в контраст с доста обрания откъм критики към Бойко Борисов и ГЕРБ Трайчо Трайков. Той също е позиционирал артилерията си във Facebook, откъдето пусна един премерено остър коментар по повод петъчната сбирка, на която Борисов показа #КОЙ поръчва музиката и държи ножа и сиренето.

Много политически лидери завиждат на харизмата на Борисов и леснотията, с която общува с избирателите. Искат да са като него. Но това си е усет – и дарба, развита от опита на уличните бригади от 90-те, когато Радан Кънев още е бил ученик в столичната Френска гимназия.

Ако ще се държи като мъж и ербап политик, лидерът на ДСБ има няколко начина да го докаже. Да поиска оставката на министъра на здравеопазването Петър Москов – който е във властта в лично качество, след като ДСБ съобщи, че излиза в опозиция; да напусне Реформаторския блок, да оттегли кадрите си във властта и да напусне парламента.

Бойко Борисов не се държи по този начин от вчера – неговата липса на коалиционна култура, доминантен характер и нетърпимост към различното мнение са добре известни. Когато Реформаторският блок, в това число и ДСБ и Радан Кънев като партиен лидер, полагаха подписите си под декларацията за управление на 6 ноември 2015 г., те бяха наясно с това. И г-н Кънев не е оттеглил подписа си.

Тия деветдесетарски изрази са белег на инфантилизъм. Не на алфа мъжкари.

Има едни такива хора, които, като се отскубнат от боя и се отдалечат на безопасно разстояние, викат: „Ще ти смачкам физиономията!“. И дим да ги няма.

Впрочем, бай Хуй се пише разделно.

rad

Източник: ureport.bg

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни