Неделя, 29 Май 2022

Понеделник, 17 Октомври 2016 21:35

Лидерът на БДЦ д-р Красимира Ковачка : Ще подкрепим промени в изборния кодекс

Продължаваме да работим за стабилността в страната, допълни тя

Очевидно е, че изборния кодекс разбуни духовете и създава напрежение най-вече в управляващата коалиция. Лошото е, че това се случва в разгара на кандидат-президентската кампания и едва три седмици преди провеждането на първия тур от надпреварата. Явно  дебата за промените, които бяха приети не е бил достатъчен, най- вече за ограничаване на секциите в чужбина и сега ще трябва да бъде компенсиран с бързи действия и промяна, която да удовлетвори обществените нагласи най-вече на българските граждани в чужбина и да защити тяхното право да имат условия да упражнят нормално правото си на глас – заяви Съпредседателят на БДЦ д-р Красимира Ковачка в интервю за БНР.

Ние от БДЦ ще подкрепим промяната да отпадне ограничението на броя на секциите в чужбина. Съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов, който е и председател на комисията по политиките за българите в чужбина беше на среща с Асоциацията на дружествата на българите в чужбина, на която всички са били против промяната в Изборния кодекс, с която се въвежда лимит от 35 избирателни секции във всяка страна в чужбина и ние сме длъжни да се съобразим на първо място с исканията на сънародниците ни зад граница –каза още тя и обяви, че от БДЦ ще подкрепят и промяна в това, гласовете в квадратчето „Не подкрепям никого” да се зачитат при броенето на гласовете, за да отпаднат всякакви съмнения, че в противен случай то облагодетелства една или друга политическа сила.

Д-р Ковачка заяви още, че някои от партиите не постъпват държавнически, като се опитват да трупат политически дивиденти по време на кампанията загърбвайки националните интереси и стабилността и спокойствието в страната. Ние от БДЦ няма да променим нашата политика,  в която приоритет номер едно е стабилността и спокойствието в страната и ще продължим да подкрепяме и да бъдем инициатори на решения и закони отговарящи на обществения интерес. Популизмът не е решение, напротив той е може би най-големият проблем в българската политика – категорична е Ковачка.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни