Сряда, 31 Май 2023

Четвъртък, 20 Октомври 2016 19:20

Христо Ковачки: Твърденията на Румен Овчаров са безотговорни

Във връзка с твърденията на Румен Овчаров в предаването „Лице в лице“, излъчено на 19.10.2016г. потвърждавам, че през 2009 година срещу мен бе заведено дело за данъчни престъпления на дружества, свързвани с името ми. В продължение на няколко години делото премина през различни истанции, но в крайна сметка бях напълно оправдан.

Относно изказването на г-н Овчаров за моите участия в енергийния сектор заявявам, че съм добре запознат с общото състояние на енергийния сектор в нашата държава. Във връзка със споменатите от г-н Овчаров предприятия, а именно Брикел, ТЕЦ Бобов Дол и ТЕЦ Русе, бих искал да уточня, че информацията, която беше представена от него е напълно невярна и вреди на имиджа им. От отчетите и  балансите на споменатите Дружества е видно, че задълженията им към държавата са или текущи, или са достатъчно добре обезпечени със собствени активи и вземания от трети лица. В този смисъл е безотговорно да се твърди, че те са свръхзадлъжняли и да се цитират суми от порядъка на 30-50 млн.лв. като техни задължения.

Във връзка с покупката на Мини Бобов Дол е създадена анкетна комисия в Парламента, която според мен ще даде желаните отговори на всички дискутирани въпроси в обществото през последната седмица по темата. Не смятам, че през годините някой е помагал политически, както на въгледобива в страната, така и лично на мен.

Не съм очаквал от човек с подобен политически и административен опит като Румен Овчаров подобни твърдения. Не е коректно в национален ефир да се разпространява невярна и неточна информация, както и да бъдат отправяни безпочвени нападки с цел да се заблуди обществото, както и г- н Овчаров да измества фокуса от себе си.

По тази причина имам намерение да заведа дело за опит за очерняне на името ми.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни