Вторник, 21 Март 2023

Четвъртък, 27 Октомври 2016 16:04

В търговското споразумение между ЕС и Канада няма никакви ползи за България

Това е поредната катастрофа, която ще се стовари върху нашата държава

Търговското споразумение между ЕС и Канада няма да донесе нито една реална полза за България. Това коментира в предаване на Радио „Фокус“ председателят на фондация „Братя Василеви“ Васил Василев.

„Това е поредната катастрофа, която ще се стовари върху нашата държава, върху икономиката ни, върху земеделието ни и в крайна сметка върху народа“, посочи той. „

Ние си даваме сметка, че най-важните решения за България се вземат от Брюксел и си задаваме въпроса, защо ги избираме тези хора в правителството, и в Народното събрание, след като не те вземат решенията“, изтъкна Василев.

По думите му държавният ни суверенитет изчезва напълно, след като с влизането в сила на споразумението, не само Брюксел, но и всяка една от големите транснационални корпорации ще имат предимство пред българското законодателство.

По повод съгласието на белгийската провинция Валония да подпише споразумението, след като първоначално отказваше, Василев коментира, че Валония е изтъргувала своето присъединяване към СЕТА.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 27 Октомври 2016 16:04
  Повишаването на кредитния рейтинг е лъжа

  Oт вчeрa вcички влacтници и cъoтвeтнo мeдиитe и кoмeнтaтoритe ми рaзмaхвaт нaлявo и нaдяcнo нoвинaтa, чe cвeтoвнaтa рeйтингoвa aгeнция „Mооdy's” e пoвишилa крeдитния рeйтинг нa Бългaрия c eднa cтeпeн.

 • Четвъртък, 27 Октомври 2016 16:04
  Дебатът в ЕП бил побългарен, евродепутатите ни забравили къде са

  "Мнoгo aктивнo учacтвaхмe в oбcъждaниятa нa рeзoлюциятa, нo cтoим нa пoзициятa, чe в тoзи прoцec, в кoйтo ce рaзглeждa кaквo ce cлучвa в Бългaрия, тaзи рeзoлюция имa oпрeдeлeнo мяcтo и тo нe e c нaй-гoлямo влияниe. Тoвa зaяви прeд Bulgаriа ОN АIR eврoдeпутaтът и прeдceдaтeл нa групaтa "Oбнoви Eврoпa" Иcкрa Михaйлoвa в "Бългaрия cутрин".

 • Четвъртък, 27 Октомври 2016 16:04
  Близо 70% от анкетирани журналисти казват, че има външен натиск от политици

  Kато „развитие в застой“ може да се опише медийната среда в България през 2020 г. Това показва петото проучване за усещането за свобода на словото в страната, направено от Асоциацията на европейските журналисти в България и осъществено с финансовата подкрепа на Посолството на Кралство Нидерландия в България.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни