Неделя, 29 Май 2022

Събота, 29 Октомври 2016 22:44

Притча: Днес моят най-добър приятел ме удари!

Ето какво трябва да знаем за приятелството, колкото и да си мислим, че сме царе в общуването, за да запазим една такава връзка дълго време

Съществува една арабска притча за приятелството, от която можем да научим ценността и силата на това да имаш верен спътник до себе си.

Решихме да си дадем повод за размисъл над нея и да се научим да живеем и разбираме приятелството, както трябва. А нас вас оставяме време - да се присетите за приятел и да си дадете равносметка за взаимоотношенията, които имате.

Нещо, което направихме и ние...

"В една стара арабска легенда се разказва за двама приятели, които вървели през пустинята. По пътя между двамата избухнал спор и единия зашлевил шамар на другия. Пострадалият, без да отрони нито дума, седнал и написал на пясъка:

"Днес моят най-добър приятел ме удари!"

Продължили да вървят напред и не след дълго стигнали до един оазис. Решили да влязат в него да се изкъпят. Оскърбеният приятел внезапно започнал да се дави, но навреме бил спасен от другаря си. Когато се посъвзел, грабнал камата си и издълбал на един камък:

"Днес моят най-добър приятел ми спаси живота!"

Заинтригуван от видяното, приятелят му го попитал:

- Защо, след когато те нагрубих, ти писа на пясъка, а сега пишеш върху камък?"

Засмян, другарят му отвърнал:

- Когато някой добър приятел ни засегне, трябва да напишем това на пясъка. За да могат вятърът на забравата и прошката бързо да го заличат от там. Но когато ни се случи нещо голямо и прекрасно, трябва да го гравираме на камъка на Сърцето. От там никoй вятър не може да го изтрие..."

Източник: edna.bg
BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни