Неделя, 29 Май 2022

Четвъртък, 03 Ноември 2016 20:54

Huffington post: Гералд Кнаус превръща България във втори Ливан!

Българското правителство вече е решило да помогне на Германия за разплитане на тежкия възел с многобройните бежанци.

Вътрешният натиск върху Ангела Меркел я принуждава да търси вирианти да успокои своите сънародници с пренасочване на вълните от мигранти към България и Гърция. Българските медии така и не публикуваха едно важно изказване, което показва, че връщане назад по отношение на кризата с пришълците от Ирак, Афганистан и Пакистан едва ли ще има.

За пeриода 2011-2016 г. (б.а. 31.09.2016 г.) в страната ни трябва на няколко етапа да бъдат върнати между 19 000 и 23 000 получили тук статут, намиращи се обаче в Австрия, Германия, Дания, Белгия и Франция. Официалната статистика на българските власти за тази година вещае те да бъдат около 20 000. От началото на годината до средата на септември на българска територия са влезли общо 13 648 чужди граждани. Самият Доналд Туск препотвърди, че Вирант Б включва трайното заселване на чужденците в Югоизточна България, както и в някои обезлюдени места на Родопите.

Ясният с консервативните си уклони медиен център, поддържащ новинарския Huffington post потвърди, че българското правителство вече е решило да помогне на Германия за разплитане на тежкия възел с многобройните бежанци във Федералната република и да ги засели трайно в рамките на 2 години в пропадащите в демографско отношение общини Елхово, Малко Търново, Харманли и др.

През 80-те години Ливан се превърна в буферна зона, приемайки хиляди бежанци в лагери, в бивши общежития и във военни сгради. Това е и целта на канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, която напълно има доверие на българския премиер Бойко Борисов.
Само два дни преди срещата във Виена, на 22 септември авторът на споразумението между ЕС и Турция и шеф на Европейската инициатива за стабилност -, в интервю за ORV TV Thek заяви, че всички планове на ЕС са се провалили, а споразумението с Турция е застрашено.

Месец преди това, той направи друго изявление, което въобще не бе забелязано в България. На въпрос ако ЕС не е готов да отстъпи в спора по визите и се провали, какво правим, той отговори: „Преминаваме към план „Б”. Ще заложим на Албания и Македония, вместо на Турция, ще запалим една свещ за България и Гърция и ще се надяваме стотици хиляди, които биха могли да избягат, просто да останат заклещени в тези страни. Условията там ще станат толкова тежки, че никога вече никой няма да идва.

Гералд Кнаус, освен съветник на Ангела Меркел като ръководител на Европейска инициатива за стабилност, финансирана от Сорос, е автор и на този втори план за създаване на периферна зона– буфер, подкрепена с финансови инжекции от ЕС, за който писахме още през май т.г. А замисълът на Сорос и неговият Институт за мигрантска политика за обезпечаване заселването на нелегални имигранти, премахването на националните границии размиване идентичността на европейските нации и създаване на хаос в ЕС, са отдавна известни.

Истинските причини за това, че турско–европейското споразумение е застрашено от провал са не само в спора дали двете страни изпълняват своите обещания. Както на срещата на върха на ЕС, така и на тази на 11–те страни от нашия регион трябваше да се изясни концептуално, какво искаме срещу предоставяне на безвизов режим.

А това са три неща: първо Турция да стане преди всичко доказано сигурна трета страна за всички мигранти, които ще бъдат връщани; второ, да преодолее бързо вътрешната обстановка на недоверие към всички и репресии, което я отдалечава от нормите на демократична държава; и трето, да създаде административния капацитет, необходим за провеждане на качествен и прозрачен процес по даване на убежище.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 03 Ноември 2016 20:54
  Повишаването на кредитния рейтинг е лъжа

  Oт вчeрa вcички влacтници и cъoтвeтнo мeдиитe и кoмeнтaтoритe ми рaзмaхвaт нaлявo и нaдяcнo нoвинaтa, чe cвeтoвнaтa рeйтингoвa aгeнция „Mооdy's” e пoвишилa крeдитния рeйтинг нa Бългaрия c eднa cтeпeн.

 • Четвъртък, 03 Ноември 2016 20:54
  Дебатът в ЕП бил побългарен, евродепутатите ни забравили къде са

  "Мнoгo aктивнo учacтвaхмe в oбcъждaниятa нa рeзoлюциятa, нo cтoим нa пoзициятa, чe в тoзи прoцec, в кoйтo ce рaзглeждa кaквo ce cлучвa в Бългaрия, тaзи рeзoлюция имa oпрeдeлeнo мяcтo и тo нe e c нaй-гoлямo влияниe. Тoвa зaяви прeд Bulgаriа ОN АIR eврoдeпутaтът и прeдceдaтeл нa групaтa "Oбнoви Eврoпa" Иcкрa Михaйлoвa в "Бългaрия cутрин".

 • Четвъртък, 03 Ноември 2016 20:54
  Близо 70% от анкетирани журналисти казват, че има външен натиск от политици

  Kато „развитие в застой“ може да се опише медийната среда в България през 2020 г. Това показва петото проучване за усещането за свобода на словото в страната, направено от Асоциацията на европейските журналисти в България и осъществено с финансовата подкрепа на Посолството на Кралство Нидерландия в България.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни