Сряда, 31 Май 2023

Събота, 05 Ноември 2016 08:50

Ден за размисъл

Предизборната агитация днес е забранена

Остава само един ден до провеждането на предстоящите президентски избори. По традиция съботата преди тях е определена като Ден за размисъл.

Предизборната агитация днес е забранена. Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали в деня за размисъл, както и унищожаването на материали, поставени в съответствие със законовите изисквания.

В Деня за размисъл е забранено и да се обявяват резултати от допитвания до общественото мнение, както за изборите за президент, така и за референдума.

В някои населени места е въведена забрана за продажбата на алкохол в днешния ден. Това зависи от кметовете на отделните общини, които предварително за издали заповед за това.

При нередности българските граждани може да подават своите сигнали до ЦИК.

Общо 6 834 278 души имат право на вот на изборите за тази неделя. С около 2 000 по-малко са тези, които могат да гласуват на предстоящия Национален референдум. Причината е допълнителното условие в националното допитване да могат да участват само лица, които имат постоянен адрес на територията на Република България към датата на издаване на указа на държавния глава за насрочването на референдума - 8 август.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 05 Ноември 2016 08:50
  Месец преди изборите: Байдън води пред Тръмп с 16%

  По-малко от месец преди президентските избори в САЩ през ноември настоящият президент Доналд Тръмп изостава от кандидата на Демократическата партия Джо Байдън с 16 процентни пункта, показва проучване, проведено от агенцията SSRS по поръчка на Си Ен Ен (CNN)

 • Събота, 05 Ноември 2016 08:50
  Цената на предизборната кампания в САЩ надминава сумите от всички президентски избори досега

  10,8 милиарда долара - толкова струва президентската кампания в Съединените щати. Сумата е невиждана до сега в историята и над 50% по-висока от тази, която беше събрана по време на президентската надпревара през 2016-а година. Дори федералните комисии да не похарчат и долар от този момент нататък, вотът през 2020-а все пак ще е най-скъпият в историята на Съединените щати. Това показва изследване на Центъра за отзивчива политика - надпартийна, независима организация

 • Събота, 05 Ноември 2016 08:50
  Тръмп: Направих повече за малцинствата от Обама

  Тръмп публичнo ce oткaзa oт идeятa зa oтлaгaнe нa прeзидeнтcкитe избoри във връзкa c пaндeмиятa oт кoрoнaвируca

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни