Сряда, 31 Май 2023

Неделя, 06 Ноември 2016 10:30

Гласувай! Това е демокрацията. Гласувай ти! Аз не съм идиот.

Щели да ми отнемат правото на глас! Кога бе?! Сега, или още когато се родих?!
 
На 41 години съм, сиреч, имам право да участвам в изборите още от времето на Жан Виденов. От тогава обаче съм гласувал само веднъж. Един път ми бе напълно достатъчен за да проумея обидната истина.
 
Коя истина ли?
 
Моля Ви дами и господа, дръжте се сериозно, много добре разбирате за коя истина говоря.
 
Истината, че моя глас е важен единствено за мен, но не и за онези, които организират изборите. За тях моя глас е просто една досадна самоизява, която няма нищо да промени, освен може би обема на измамата, която въпросните хора подготвят.
 
Това са фактите, това е истината.
 
"В една демокрацията решенията се взимат от мнозинство, а е доказано, че в едно общество, умните винаги са малцинство". Думите са на професор Огнян Герджиков, бивш председател на Народното събрание на Република България. Думите му, както може сами да прецените, освен верни, са и отрезвяващи. Констатацията на професор Герджиков всъщност ясно обяснява, не само процесите от последните 27 години, но и причините за резултатите от тях.
 
Защото дами и господа, нека ви кажа нещо. Знаете ли как се определя нивото на интелигентност на една тълпа? Делиш нивото на най-ниско интелигентния в нея, на броя на участниците в тълпата. Сиреч, тълпата винаги е проста и почти винаги печели. Това е най-обикновена статистика.
 
Искам да кажа, че вече сте големи хора. И трябва да знаете, че всъщност, нищо не решавате. Ако пък сте убедени, че не съм прав, то тогава сте жертва на илюзия. Или на маркетинг. Сами изберете думата.
 
И накрая искам само още едно нещо да попитам.
 
Плашат ме, че ако не гласувам днес, в бъдеще ще загубя правото си на глас.
 
В кое бъдеще бе скъпи мои, в онова преди 25 години или в онова след 25 години? Кога ще загубя правото си на глас? Сега, или още когато се родих?
 
Ще загубя единствено правото да ви бъда угоден. Правото ми на глас, трудно може да ми вземете. Защото уважаеми, нима сте глухи?! Нима това тук не е моя глас?
 
Васил Петев
 
BIG5.BG

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни