Неделя, 29 Май 2022

Сряда, 30 Ноември 2016 08:02

Ще има ли ново правителство в рамките на този парламент?

Като причина за това да има второ правителство в този парламент бяха изтъкнати външни фактори - кризата с бежанците и предстоящото председателство на Европейския съюз.

Възможно е да бъде формирано второ правителство в рамките на настоящия парламент. Това намекнаха отиващият си президент Росен Плевнелиев и отиващият си премиер Бойко Борисов след вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на "Дондуков" 2.

Борисов не отрече възможността ГЕРБ да подкрепи кабинет, излъчен с мандата на друга политическа сила, а Плевнелиев отново призова да не се стига до предсрочни парламентарни избори.

Kонституционната рулетка започва от петък, когато ще бъде връчен първият мандат. ГЕРБ и БСП вече декларираха, че ще върнат дадените им мандати за съставяне на кабинет.

Президентът ще избере на кого да връчи третия мандат след още разговори и на тази партия, която даде най- големи гаранции, че ще състави второ правителство в този парламент.

Засега това са Патриотичният фронт и Реформаторският блок. Като причина за това да има второ правителство в този парламент бяха изтъкнати външни фактори - кризата с бежанците и предстоящото председателство на Европейския съюз.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни