Сряда, 25 Май 2022

Събота, 10 Декември 2016 08:36

Влак се взриви край Хитрино, има жертви

Сигналът е получен около 5:40 от мобилен телефон

Влак с цистерни избухна край гара Хитрино. Има поне четирима загинали и десетки пострадали.

„В 5:42 часа е получен сигнал от мобилен телефон, че е дерайлирал влак в Хитрино и са се чули гърмежи. Веднага са насочени екипи на пожарна, полиция и Спешна помощ”, заяви говорител на полицията в Шумен.

Екипите на пожарната евакуират хората от къщите, които се намират в близост до огнената стихия. Периметърът на безопасност е доста голям. На място са само екипи на пожарната. Над 100 души от пожарната, включително екипи от Русе, Варна, Шумен и Търговище са на място и се борят с овладяването на огнената стихия.

„Евакуират се всички застрашени хора. Тези, които отказват – принудително. Полицията е решителна”, заяви комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН.

Той потвърди и информацията за загинали хора. По думите му това са поне четирима души, вероятно ще стават и повече.

„Нашите екипи са съсредоточени да вадят от отломките поне тези, които са живи. Поне 12 души с различни наранявания са извадени. Всички медицински заведения в околността са вдигнати под тревога. Повече от 20 сгради са разрушени”, заяви Николов.

Ситуацията е изключително тежка. Пожарът е под контрол, но не е овладян. Причината, която е накарала влака да дерайлира, най-вероятно е непремерена скорост.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни