Четвъртък, 23 Март 2023

Неделя, 18 Декември 2016 09:37

Близнашки: След президентските избори Борисов изпадана в тежък knock down! Сега спешно ни е нужно служебно правителство

Ние преживяваме изкуствена криза в следствие на едно не премерено изказване на премиера, каза в ефира на НТВ бившият служебен министър председател

След президентските избори Бойко Борисов изпадана в тежък knock down, след който едва сега лека по лека той се съвзема. Това заяви пред Нова телевизия бившият служебен премиер Георги Близнашки.

Според него в момента ние преживяваме изкуствена криза в следствие на едно не премерено изказване на премиера в оставка. "България има спешна нужда от служебно правителство и това трябва да се случи още следващата седмица", смята още професорът.

"Конституцията не е телефонен справочник, тя не дава отговори на всички въпроси. Идеята на служебното правителство е да се преодолее конфронтацията, да се внесе ред и спокойствие, за да може да се отиде към едни нормални избори. Колкото по-плавно се мине през тази смяна във властта, толкова по-добре", каза Близнашки.

"У нас се навъдиха твърде много политолози, които дават грешни съвети. Самият Борисов бе тласнат от такива, които не си дават сметка от парламентарната форма на управление. Сега е нужно служебно правителство, което фактически е неутрално правителство", коментира още политикът.

"Въпрос на здрав разум действащият и новоизбраният президент да се опитат да намерят общ език и да постигнат съгласие, за да има приемственост межде двете правителства. И това трябва да стане още следващата седмица. Имаме лош прецедент с д-р Желев. Това би могло да се повтори, но това не е препоръчително за президента Плевнелиев", коментира Георги Близнашки.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни