Сряда, 31 Май 2023

Петък, 23 Декември 2016 14:14

За да бъдат празниците наистина празници - специалисти съветват - не съобщавайте на много хора, ако отсъствате от дома си

Предупредете и децата си да не правят това.
Ако възнамерявате да отсъствате от домовете си по време на празниците, вземете мерки да предпазите жилищата и ценните си вещи от престъпни посегателства. Не използвайте социалните мрежи, за да информирате, че в момента не сте си в къщи. Ако ще отсъствате няколко дни, не забравяйте да проверите дали всички врати и прозорци са затворени и помолете доверени съседи да наглеждат дома ви. В никакъв случай не оставяйте в жилището си големи суми пари, бижута, скъпи предмети и вещи.
Пожарникарите съветват хората да са особено внимателни с оставени без надзор отоплителни уреди и преди пътуване всички те бъдат изключени от електрическата мрежа. Същото важи и за празничното осветление, което не трябва да остава включено без надзор, защото често дефект в електрическата украса може да предизвика битов пожар.


За вашата сигурност в районите, където има струпване на хора, включително площади, молове, автогари и ЖП гари, по време на празниците ще има засилена охрана. Призовават се гражданите, както и собствениците на магазини, да бъдат внимателни по отношение на забравени багажи и да не предприемат никакви действия спрямо тях, а да уведомят своевременно полицейските служители.
Пътна полиция уведомява, че от 23 до 30 декември усилията ще са насочени основно към извеждане на трафика от столицата и големите градове. На 26 декември, както и на 2 и 3 януари, на входовете на София и останалите големи градове ще има полицейски екипи за подпомагане на трафика. През останалите дни ще има засилени проверки за употреба на алкохол, наркотични вещества и превишена скорост в курортните комплекси и в близост до питейните заведения.
Най-натоварените участъци в празнични дни обичайно са изходите на София.Очаква се трафикът да бъде засилен в посока Перник, участъкът от София до Калотина, участъкът от София по АМ „Люлин“ и АМ „Струма“ през Кресненското дефиле в посока ГКПП „Кулата“. Сериозно натоварен ще бъде и трафикът по автомагистрала „Хемус“, където продължават ремонтни дейности. Създадена е организация между „Пътна полиция“, Агенция „Пътна инфраструктура“, СДВР, ОДМВР – София, ОДМВР – Ловеч и ОДМВР – Враца.
На 23 декември ще има осигурени две ленти за движение в посока Перник, а в последния почивен ден ще са осигурени две ленти в посока София. Препоръча се излизащите от столицата в посока Югозападна България да използват автомагистрала „Люлин“. Очаква се и сериозно натоварване по автомагистрала „Тракия“ и прохода при село Владая.
Има изготвени карти с места за спиране на тежкотоварните автомобили, както и за отклоняване на движението от „Хемус“ по обходни маршрути. Съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура" има създадена организация и издадена заповед за спиране на тежкотоварното движение над 12 тона на 23 декември. Движението по автомагистралите и най-натоварените пътища ще е ограничено от 16.00 до 20.00 часа. Организация е въведена и за 26 декември и 2 януари, като спирането на движението ще е от 14.00 до 20.00 часа.
Ремонтите в тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“ ще продължат и по време на празниците. При натоварване на движението в тези участъци на 23 декември трафикът може да се пренасочи през пътен възел „Витинска река“.
Ще има засилено полицейско присъствие в районите, където има струпване на хора, включително площади, молове, автогари и ЖП гари.

Весели празници!

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни